Mamić udario iz sve snage po Hajduku: Ispadate od malteških ribara, pobeđuje vas svaki zagrebački kvart

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 12:21

„To je klub koji troši 20 miliona evra godišnje“, poručio prvi čovek Dinama

Hrvatska je ovih dana u fudbalskoj euforiji. Ne, nisu Vatreni napravili još jedan veliki uspeh, već je tamošnje prvenstvo poprimilo sve obrise velike sportske drame. Dinamo je šampion, ali će se u poslednjem kolu za mesto u kvalifikacijama boriti Lokomotiva, Osijek i Rijeka.

Hajduk je porazom od Rijeke ostao na petoj poziciji i kompletirao užasnu sezonu koja je počela ispadanjem od Vlaete u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Priliku da nagazi večitog rivala nije propustio prvi čovek Dinama Zdravko Mamić, koji je imao duhovitu poruku na Fejsbuku.

Izabrane vesti

„Sinoć smo u nikad zanimljivijoj završnici hrvatske lige svedočili jednoj istorijskoj činjenici, koja me lično iz racionalnih razloga žalosti. Sinoć je jedan veliki hrvatski sportski brend Hajduk iz Splita dotaknuo dno i zacementirao svoje peto mesto na tabeli u ovoj sezoni - sezoni u kojoj su u Evropi uspeli da ispadnu od ribara i kuvara sa Malte, od Gorice u osmini finala iz kupa, te su kao krunu sezone uspeli da doguraju do petog mesta. U ligi u kojoj ih od zagrebačkih kvartova nije pobedilo još jedino Vrapče, samo zato što ne igra u prvoj ligi“, poručio je Mamić.

Nabrojao je gazda Dinama sve anomalije velikana iz Dalmacije.

„To je klub koji godišnje troši 20 miliona evra, a zadnjeg igrača je za ozbiljni iznos, mimo projekta porodice Vlašić, stvorio i prodao u prošloj deceniji, dok su poslednje ozbiljne novčane nagrade za nastupe u Evropi dobili pre uvođenja eura u upotrebu. Klub je to moralnih vertikala i sjajnih kvazi stručnjaka koji su drugima spremni suditi o svemu - od novinarstva do politike. Klub je to koji od grada koji ima gotovo pet puta manje stanovnika od Zagreba u poslednjih deset godina dobio 450 miliona kuna, a nastup u UEFA takmičenjima im je ređi od pojave Halajeve komete. Klub je to koji se svake godine i na svakoj skupštini skriva iza navijača i izmišlja neprijatelje koji ih onemogućuju u obavljanju posla u kojem su sve lošiji i lošiji. Klub je to koji će za svoju nesposobnost stvaranja igrača okriviti čudne likove iz Hercegovine. A nisu ni svesni da im nema Dinama, Zdravka Mamića i ljudi koji znaju raditi s talentovanom decom da bi ove godine kvalifikacije za Ligu Evrope gledali na televiziji“.


tagovi

Dinamo ZagrebZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara