Mančester Junajted dao zeleno svetlo, Roho se vraća kući!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 16:45

Igraće se Maskeranom

Verovatno su mnogi ljubitelji fudbala pomalo i zaboravili na Markosa Roha s obzirom na česte povrede koje su ga pratile tokom prethodnih sezona, a sada će argentinski defanzivac pokušati da oživi karijeru. U matičnom klubu.

Roho ide na pozajmicu u svoj nekadašnji klub Estudijantes i tamo će pokušati da se vrati u pravu formu i izbori se za mesto u reprezentaciji na predstojećem Kopa Amerika čiji je Argenina domaćin. U utorak je trener ekipe sa Old Traforda Ole Gunar Solskjer rekao da klub neće prodati Roha u zimskom prelaznom roku, ali danas je popustio i dao zeleno svetlo. Roho dolazi u La Platu na pozajmicu u trajanju od godinu dana, s tim što će već posle šest meseci imati opciju da raskine pozajmicu ako bude nezadovoljan.

Izabrane vesti

On je ponikao u Estudijantesu, a debi u seniorskom timu je dočekao 2008. i tamo ostao sve do 2011. godine. Sada će se nakon devet godina i igranja u moskovskom Spartaku, lisabonskom Sportingu i mančesterkom velikanu opet zaigrati za matični klub.  

Ogroman broj povreda Argentincu nije dozvolio da se nametne u dresu Crvenih đavola, pošto je zbog raznih problemima sa kolenom, ramenom i preponama propustio preko 90 utakmica otkako je stigao u Junajted iz Sportinga 2014. godine za 20.000.000 evra. Ukupno 11 povreda imao je Roho od trenutka kada je zadužio opremu Mančester junajteda. U prethodne dve sezone je bio starter na samo 13 utakmica u dresu Junajteda, a zanimljivo je to da je klub i pored čestih povreda, u martu 2018. odlučio da mu produži ugovor do 2021. godine.

Roho će biti drugo zvučno pojačanje popularnih Studenata iz La Plate, pošto su pre mesec dana doveli i Havijera Maskerana iz Kine. Večeras će se ukrcati u avion i sutra dolazi na potpisivanje ugovora i zvaničnu promociju.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara