De Hea i Henderson (Reuters)
De Hea i Henderson (Reuters)

Mančester Junajted doveo golmana! Ko odlazi: De Hea ili Henderson?

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 18:08

Sve ukazuje na promene među stativama na Old Trafordu

Mančester Junajted je i definitivno završio posao oko dovođenja još jednog golmana.

Crveni đavoli su dogovorili besplatan dolazak Toma Hitona kojem je pre dva dana istekao ugovor u Aston Vili. Nekada jedan od najboljih engleskih golmana će u narednim danima proći lekarske preglede i potpisati ugovor sa Junajtedom.

Izabrane vesti

Tom Hiton je ponikao u Mančester Junajtedu ali nikada nije dobio šansu u prvom timu. Kalio se po pozajmicama i onda eksplodirao u Barnliju, a posebno je bio inspirisan u mečevima protiv matičnog kluba. Barnli ga je kupio i tamo je stekao status reprezentativca. U jednom trenutku je bio ponajbolji  engleski golman. Iz Barnlija je prešao u Aston Vilu za oko 10.000.000 evra ali je tamo posle šest meseci doživeo tešku povredu kolena koja ga je odvojila od terena godinu i po dana i koštala ga raskida ugovora na Vila Parku. U Junajtedu su ga se setili i pozvali ga da se vrati na Teatar snova.

A to implicira prilično zanimljiv rasplet među stativama.

Junajted svakako ne dovodi Hitona da bude prvi, ali ni treći čuvar mreže. Minule sezone je vladala borba za mesto startera između sva sjajna golmana: Davida de Hee i Dina Hendersona. Iako je u poslednjih nekoliko godina De Hea bio jedan od najboljih fudbalera Mančester Junajteda, nešto slabija forma i dolazak Hendersona su mu poljuljali poziciju.

Mladi Englez se letos posle blistavih partija na pozajmicama vratio u Junajted u kojem je ponikao i oteo Špancu značajan deo minutaže. De Hea je branio 36 utakmica (3.225 minuta), a Henderson na 26 (2.324 minuta). Čini se da Solskjer gaji veće simpatije prema Englezu i da čeka da se reši De Hee. A verovatno ni u klubu ne bi imali ništa protiv pošto je Španac ubedljivo najplaeniji fudbaler u timu, njegova plata ih godišnje košta skoro 23.000.000 evra i ima još dve godine ugovora.

Naravno, Junajted može lepe pare da zaradi i na Hendsersonu ako odluči da ga proda ali se čini da je De Hea taj koji je bliži izlaznim vratima Old Traforda. Solskjer je izgleda skovao plan da Junajted gol brane deca kluba.

Ne bi bilo nikakve logike da Junajted zadrži Hendersona i De Heu da dovede Hitona pride. Takođe, klub ima opciju da na sezonu produži ugovor Serhija Romera koji se prethodnih godina pokazao kao jedan od najboljih rezervnih golmana u Evropi. Ali je mala verovatnoća da će to i uraditi…

Poslednjih dana se kao moguća destinacija za De Heu pominje Roma koja je u potrazi za stalnim rešenjem među stativama posle neuspešnih eksperimenata sa Olsenom, Miranteom, Pau Lopezom… Novi trener Murinjo je imao sjajnu saradnju sa De Heom na Old Trafordu ali je pitanje koliko je to finansijski izvodljiva operacija za Romin budžet. I koliko je De Hea spreman da se odrekne astronomskog ugovora u Mančesteru.


tagovi

Tom HitonDavid De HeaDin Hendersonletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara