Anotni i Rašford (Reuters)
Anotni i Rašford (Reuters)

Mančester Junajted je izlečen! Antoni i Rašford rade Ronaldov posao, Ten Hagov rukopis sve lepši (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 19:19

Arsenal pao prvi put u sezoni

Arsenal je imao start sezone iz snova, Mančester Junajted je krenuo užasno. Izgledalo je da se londonske Tobdžije u velikom stilu vraćaju u vrh engleskog fudbala, a da Crvenim đavolima preti još jedna sezona koju su pojeli skakavci. 

Arsenal je nizao pobedu jednu za drugom i dogurao do pet, dok je Junajted imao dva blamantna poraza od Brajtona i Brentforda na startu. Na Old Trafordu je zavladala panika u finišu prelaznog roka i klub je napokon rešio da izađe u susret novom treneru Eriku Ten Hagu i da mu pruži potpunu slobodu u izborima i potkuje to sa gomilom novca za pojačanja.

Izabrane vesti

Otkako je Ten Hag prelomio da Kristijano Ronaldo i Hari Megvajer više neće biti starteri, a uprava rešila da mu dovede Brazilce Kazemira i Antonija, u Junajtedu se sve okrenulo. Prvo je savladan najveći rival Liverpul, potom ostvarene minimalne pobede bez primljenog gola protiv Sautemptona i Lestera, a danas je savladan i do sada nepobedivi Arsenal – 3:1.

Pored ovakvih Antonija i Markusa Rašforda, deluje da Kristijano Ronaldo više nema šta da traži u startnoj postavi Crvenih đavola. Znakove oporavka daje i Džejdon Sančo, sve bolje se razumeju plejmejkeri Eriksen i Bruno Fernandeš, odnosno štoperi Varan i Lisandro Martinez. Rukopis Erika Ten Haga se i te kako vidi! Naravno, dugačak je još put da to opet postane „onaj“ Mančester Junajted ali čini se da ko zna koja po redu rekonstrukcija, daje željene rezultate.

Ten Hag se za derbi protiv lidera odlučio za ofanzivni triling Sančo – Antoni – Rašford i dao šansu za debi najskupljem pojačanju svetskog fudbala ove godine. A Antoni mu je odmah uzvratio...

Odlično je Junajted otvorio meč, uspostavio kontrolu, počeo da stvara šanse i... I primio gol! Edegard je ukrao loptu Eriksenu na sredini i lansirao Martinelija pred De Heu gde je mladi Brazilac pokazao sjajnu završnicu. Ipak, radost gostiju je trajala samo do VAR presude kada je odlučeno da se gol poništava zbog faula Norvežanina nad Dancem. Više ispravna nego sporna odluka...

Poništen gol kao da je raspalio londonske crveno-bele i usledio je period njihove bolje igre, a De Hea je morao da spasava posle još jedne šanse Martinelija.

A onda erupcija oduševljenja na Teatru snova!

Sančo za Rašforda, Rašford za Antonija koji debituje golom u Mančester Junajtedu.


Arsenal je bolje otvorio drugo poluvreme, opet imao inicijativu i ovoga puta zasluženo stigao do izjednačenja. Razigrani Martin Edegard je poslao dobru loptu u srce Junajtedovog šesnaesterca, Žezus bio brži od Varana i dodao do Sake koji nije propustio zicer.

Delovalo je da je Artetin tim namirisao krv i da može i do preokreta ali opet ih je primljen gol presekao u trenucima bolje igre. Bruno Fernandeš je fenomenalnim pasom lansirao Markusa Rašforda pred Ramzdjela, a Junajtedova "desetka" na asistenciju dodala i gol. Deset minuta kasnije je sve bilo gotovo... Eriksen se majstorski ubacio iz drugog plana, izbegao ofsajd zamku i krenuo sam na Ramzdejla, a Rašford ga je pratio. Danac je bio nesebičan i Englez je drugim golom na meču stavio tačku na derbi.


PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Everton - Liverpul 0:0

Brentford - Lids 5:2 (2:1)

/Toni 30, 43, 58, Mbuembo 80, Visa 90+1 - Sinistera 45+1, Roka 79/

Čelsi - Vest Hem 2:1 (0:0)

/Čilvel 76, Haverc 88 - Antonio 62/

Njukasl - Kristal Palas 0:0

Notingem Forest - Bornmut 2:3 (2:0)

/Kujate 33, Džonson 45+2 - Biling 51, Solanke 63, Entoni 87/

Totenhem - Fulam 2:1

/Hojbjerg 40, Kejn 75 - Mitrović 83/

Vulverhempton - Sautempton 1:0 (1:0)

/Podens 45+1/

Aston Vila - Mančester Siti 1:1 (0:0)

/Bejli 74 - Haland 50/

Nedelja

Brajton - Lester 5:2 (2:2)

/Tomas 10 autogol, Kajsedo 15, Trosar 64, Mek Alister 71, 90+7 - Ihenačo 1, Daka 33/

Mančester Junajted - Arsenal 3:1 (1:0)

/Anotni 35, Rašford 66, 75 - Saka 60/



tagovi

Markus RašfordAntoniKristijan EriksenGabrijel Martineli

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara