Andreas Pereira (Reuters)
Andreas Pereira (Reuters)

Mančester Junajted prodao Brazilca za 10.000.000 i 25 odsto

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.02.22. | 22:05

Kraj posle 11 godina u klubu

Brazilski vezista Andreas Pereira i definitivno napušta Mančester Junajted čiji je bio član 11 godina. Kažemo član jer je u prvom timu kao ozbiljna opcija proveo tek dve sezone, a ostatak uglavnom u rezervnoj ekipi ili na pozajmicama u drugim klubovima.

Poslednja pozajmica je bila u Flamengu koji je danas rešio da ga otkupi po ceni od 10.000.000 evra i da zadrži 25 odsto od njegovog narednog transfera.

Izabrane vesti

Pereira je u Junajted došao kao talentovani 15-godišnjak iz PSV Ajndhovena, a fudbalom je počeo da se bavi u Belgiji gde je i rođen. U prvi tim Crvenih đavola je ušao 2014. godine i debitovao je u Premijer ligi u proleće 2015. Uglavnom je većinu vremena igrao za rezerviste, baš kao i sledeće sezone.

Odigrao je 13 mečeva za Junajted u zvaničnim takmičenjima posle čega su usledile jednogodišnje pozajmice u Granadu i Valensiju. Dobre igre na Mestalji su mu donele debi u reprezentaciji Brazila i opet mu otvorile vrata Old Traforda pa je dve sezone proveo u prvom timu i odigrao 62 meča u svim takmičenjima.

Ipak, opet se nije izborio za ostanak i pozajmljen je Laciju, a u leto 2021. i Flamengu. U brazilskom timu je očigledno zadovoljio i Rubronegri su ga učinili jednim od 10 najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji.


tagovi

Andreas PereiraZimski prelazni rok 2022Flamengo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara