Mančester Junajted, trojica najboljih Portugalaca i dobar test moći...

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.19. | 11:29

Ole Gunar Solskjer ima ideju, ali trebaće mu džakovi para da bi ovo realizovao...

Mančester Junajted se stabilizovao doalskom Ole Gunara Solskjera na klupu. I pored poraza u derbiju od Arsenala (0:2) prošlog vikenda ekipa je u konkurenciji za TOP 4, u Ligi šampiona eliminacijom Pari Sen Žermena očekivanja su već premašena, ali četvrtfinale LŠ i borba za četvrto mesto u Premijer ligi svakako nisu standardi na koje su navijači jednog od najpopularnijih klubova na svetu navikli. Za preporod, temelj nekog novog početka ili vaskrsnuće nije loše, međutim za povratak na stare staze trebaće još podosta vremena. I pre svega pojačanja. Svesni su toga na Old Trafordu, pa polako već kuju neke planove za leto. 

Suludo je vraćati film i čeptkati po arhivi, samo u poslednjih nekoliko nedelja sa Mančesterom se povezivalo na desetine imena. Sve su to najšire liste i igrači na koje se za sada samo pažljivo motri i na koje sada možemo da dodamo još tri nova imena. Engleski mediji jutros plasiraju priču da će Ole Gunar Solskjer, ukoliko dobije trajni mandat, pokušati da od gazda izdejstvuje oko 250.000.000 funti kako bi na Teatar snova doveo čak trojicu Portugalaca. I svu trojicu iz Primeire. Najboljih. Radi se o dvojici bisera Benfike (Žoao Feliks i Ruben Dijas), te kapitenu i najboljem igraču lisabonskog Sportinga (Bruno Fernandeš)

Izabrane vesti

Ovakav pazar u prošlosti umeo je da se pokaže kao vrlo isplativ, a najpopznatiji primer svakako je Milanov trio Holanđana - Gulit/Van Basten/Rajkard, ili još ranije triling Šveđana - Gren, Nordal, Lidolm

U Junajtedu svakako ima prostora za renoviranje i veznog reda i odbrane. Ruben Dijas slovi za jednog od najboljih mladih defanzivaca Evrope trenutno. Šapu na njega već je stavio Juventusu, međutim Italijani neće moći da se nose finansijski s Mančesterom ukoliko bi se ušlo u neku trku, pre svega kada su u pitanju lični uslovi za fudbalera. Dijas vredi oko 50.000.000 funti, a kako ima čvrst ughovor do 2023, Đavoli ne treba da očekuju nikakab popust. Sa mlađanim Žoao Feliksom situacija je čak komplikovanija. Portugalci pišu kako se takav talenat u njihovoj zemlji nije pojavio još od Kristijana Ronalda, što ovaj momak potkrepljuje iz kola u kolo. Tek mu je 19 godina, a već na svom kontu ima 12 golova i šest asistencija. Tu je i astronomska izlazna klauzula - 105.000.000 funti. 

Kada je Bruno Fernandeš (24) u pitanju njegova sloboda košta 95.000.000 funti i to nimalo ne čudi, pošto vezista Sportinga igra najbolju sezonu u karijeri. Na 43 utakmice postigao je 24 gola i podelio 14 asistencija.  

Sva trojica Portugalaca već nedeljama su u žiži javnosti i nema kluba koji nije bacio oko na nekog od njih. Mančester Siti, Barselona, Real, Juventus, Liverpul... 

U takvoj situaciji zvuči pomalo neverovatno da Mančester Junajted uspe u svojoj navodnoj nameri i pazari svu trojicu. U modernom fudbalu takve slučajeve nismo imali prilike da vidimo. Ali Junajted je uvek postavljao standarde. Ako želi da ponovo bude veliki moraće da se vrati starim navikama - da pobeđuje najveće i na terenu i za pregovaračkim stolom. 

Ovo neće biti loš test moći... 

Foto: Reuters


tagovi

Ruben DijasŽoao FeliksBruno Fernandeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara