Mančester od Belingema pravi najskupljeg 16-godišnjaka u istoriji fudbala

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 09:22

Dovoljna su bila samo 23 meča u profesionalnom fudbalu...

Nije prvi put da se dovodi u vezu s Mančester Junajtedom, ali u poslednja 24 sata Džad Belingem (16) nije tema samo engleskih tabloida, već i nekih ozbiljnih medija Dakle, dima već odavno ima, sad bi lako moglo da se dogodi i da plane. 

Junajted je uveliko u fazi rekonstrukcije tima, traga za mladim igračima koji bi mogli da budu nosioci igre, a 16-godišnji Birmingemom vunderkind očito je privukao pažnju nadležnih sa Old Traforda. Toliko da bi, ako do transfera dođe, Belingem vrlo verovatno postao najskuplji fudbaler od 16 godina u istoriji fudbala.

Izabrane vesti

Zazirali smo prethodnih dana od ove informacije, čekali da se u priču uključe neki relevantiji izvori. Da bi ovog jutra čak je i Skaj sport preneo kako Mančester očito ima ozbiljne namere, te kako bi mogao do kraja meseca da uzme talentovanog vezistu koji je eksplodirao u debitantskoj sezoni. Podsetimo, pre nekoliko dana pisalio se da su Đavoli spremni za izdvoje oko 15.000.000 funti za ovog tinejdžera. Ta cifra sada je narasla na 25.000.00o funti, iliti 29.000.000 evra?! 

Ako u svemu ima istine, Belingem će preteći po visini obeštećenja Pjetra Pelegrija, momka što je trenutno najskuplji 16-godišnjak. Njega je Monako pre dve godine platio Đenovi 20.900.000 evra.

Džad Belingem je u prvom delu sezone odigrao 23 utakmice i postigao tri gola za Birmingem.

Prošle godine pominjalo se da je oko na njega bacila i Borusija Dortmund. Na Old Trafordu izgleda ne žele ništa da rizikuju i čekaju leto...

Foto: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara