Roberto Manćini (©Reuters)
Roberto Manćini (©Reuters)

Mančini ostaje: Okrećemo novi list, ja sam poslao Žoržinja, Imobilea i Insinjea nazad u klubove

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 14:26

“Vreme je da uvedemo nova lica“

Dileme više nema – Roberto Mančini ostaje selektor Italije. Bar još neko vreme...

A koliko, sve zavisi od konačne odluke italijanskog Saveza. Mančini sigurno vodi ekipu protiv Turske, verovatno i u mečevima planiranim za jun, a da li će biti nekih promena u međuvremenu – ne zavisi od njega. Već od izbora predsednika Gabrijelea Gravine i njegovih ljudi.

Izabrane vesti

“Pričali smo dosta u poslednje vreme. Imamo iste ideje oko svih stvari o kojima smo pričali. A, pričaćemo opet za nekoliko dana, jer smo sada fokusirani na utakmicu sa Turskom. Videćemo šta i kako možemo da unapredimo u budućnosti“, otvoreno je počeo Mančini konferenciju za novinare. “Moramo da krenemo sve ispočetka i razmišljamo o mnogim stvarima. Čeka nas težak period, teške utakmice“.

Utorak, 20.45: (3,80) Turska (3,45) Italija (2,00)

Uprkos debaklu od Makedonije u plej-ofu, Mančini je ponosan na svoje igrače.

“Jako sam srećan zbog svega što smo uradili u protekle četiri godine i jako sam zahvalan. Osvajanje Evropskog prvenstva nije jedina dobra stvar koju smo napravili. Svi momci zaslužuju pohvale za sve što su uradili. Ova grupa momaka je izuzetna“, nema dilemu Mančini i dodaje:

“Trebalo je da budemo prvi u kvalifikacijama, sa najmanje dva boda prednosti ispred Švajcarske. Trebalo je da dobijemo Švajcarsku u Bazelu sa 3:0. Od septembra nas je sreća napustila skroz. Ne mogu da krivim igrače jer smo sve vreme igrali dobar fudbal, ali nam je nedostajala završnica. Bilo je grešaka, previše smo šansi potrošili“.

Podsetio je da je Italija u Bazelu trebalo da postigne bar dva gola, ali da su direktne greške skupo koštale njegov tim. Mančini je danas jedan od retkih primera trenera koji ostaje nakon lošeg rezultata ili pogotovo onog što se dogodilo Italiji. Tačnije, nije skupo platio eliminaciju od daleko slabijeg rivala.

“Ovako nešto se zaista ne dešava često. Trudimo se da budemo najbolji što možemo, uvek. Pokušali smo da prikažemo drugačiji brend fudbala, sa ofanzivnim mentalitetom. Uspeli smo u tome, ali u fudbalu sve može da se promeni preko noći“.

Nije želeo da govori o tome gde je Italija mogla bolje, sada želi da okrene novi list...

“Sada treba da uključimo nove, mlade ljude u sistem. Nadamo se da će oni dobiti više prilike u svojim klubovima. To je ključna stvar. Imamo mnogo mladih igrača koji imaju ambiciju da igraju za Italiju uz blistav potencijal. Sada treba da gledamo kako njih da uključimo. Sadašnji tim, uz neka nova lica, mogao je da osvoji i Mundijal. Videćemo šta će biti, promenićemo neke stvari već za naredne mečeve. Sada treba da se okrenemo ka sledećem Euru i probamo da odbranimo titulu“.

Mančini kaže da je posle Evropskog prvenstva želeo da pokori i svet, ali da sada ima još veću motivaciju da odvede Italiju na sledeći Mundijal i pokuša da napravi nešto veliko. Govorio je potom i o odlasku Žoržinja, Lorenca Insinjea i Ćira Imobilea nazad u klubove. Italijanska javnost spekulisala je da su svi oni završili sa reprezentacijom, ali Mančini je dao objašnjenje.

“Ja sam naterao igrače da se vrate u klubove. Ako možemo da uradimo nešto za njih i njihove klubove, zadovoljstvo nam je. Gledajte, oni bi protiv Turske bili na tribinama, neki od njih imaju fizičke probleme, tako da svakako ne bi igrali. Neki od njih nisu hteli da idu, ja sam im rekao da treba da se odmore“.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Konkretno, želeo je da se oduži Tomasu Tuhelu što je Žoržinja odmarao protiv Midlsbroa zbog obaveza u reprezentaciji...

“Tomas Tuhel je to uradio tada, sada smo mi želeli da vratimo uslugu. Florenci i Politano su jutros osetili probleme, zato nisam hteo da ih vodimo. Insinje takođe. Ćiro ne bi igrao. Mančini i Verati su takođe otpali zbog povreda“.

 



tagovi

Roberto ManćiniŽoržinjoĆiro ImobileLorenco Insinjefudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara