Lukas Beltran (AFP)
Lukas Beltran (AFP)

Mančini po modelu "Retegi" vuče još jednog Argentinca u reprezentaciju Italije

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 02:22

Nova meta je Riverov Lukas Beltran

Prolomila se apeninskim medijskim nebom informacija da Fjorentina želi da angažuje talentovanog špica River Plejta Lukasa Beltrana (22), a samo koji sat kasnije još jedna, još interesantnija vest. Momka koji je želja Viole, ujedno i moskovskog Spartaka pomno prati i selektor Italije Roberto Mančini. Ideja čoveka koji je Azurima pre oko dve godine doneo titulu prvaka Evrope jeste da po modelu "Mateo Retegi" i Beltrana odene u dres A reprezentacije Italije.

U konkurenciji Lautara Martineza, Hulijana Alvareza, pa čak i trećeg špica Gaučosa Đovanija Simeonea 22-godišnji golgeter Rivera teško će u skorije vreme dobiti poziv Lionela Skalonija da zaigra za Argentinu. A kako ima italijanski pasoš, prepreka da krene stopama zemljaka Retegija ne postoji.

Izabrane vesti

Nisu Mančiniju promakli svi oni silni golovi Retegija za Tigre gde je igrao kao pozajmljeni igrač Boke. Deitovao je 23. marta za Azure u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine, postigao gol u porazu protiv Engleza, isto učinio u pobedi nad maltom. Dolazak u reprezentaciju mu je podigao cenu, a Boka je ovog leta profitirala prodavši Retegija Đenovi za 12.000.000 evra.

Beltranov put mogao bi da ima obrnut redosled. Da prvo potiše za klub sa Čizme, a potom da obuče dres slavne reprezentacije. Sa 11 golova i tri asistencije na 24 utakmice, napadač visok 176 centimetara bio je jedan od najuticajnijih za u Riverovom pohodu na titulu pokazavši da je zreo za evropski fudbal i Lige petice. Ali u odnosu na izbor novog kluba, odluka o izboru reprezentacije biće znatno teža jer kada upišete nastup za seniorsku selekciju, više nema nazad.

Godinama unazad Čiro Imobile je najubitačniji italijanski špic, a mladi naraštaji trenutno ne obećavaju previše. Samim tim, Retegiju i Beltranu (ukoliko se opredeli za Italiju) je put poprilično otvoren.

Ukoliko se prikloni evropskoj selekciji Beltran će biti 25 Argentinac koji je zaigrao za Italiju. Većina njih to je činila u posleratno vreme, pedesetih i šeszdeseetih godina prošlog veka, kada je bila dozvoljena promena reprezentacije, ali ima i svžijih primera iz 21. veka poput Maura Kamoranezija, Kristijana Ledezme, odnosno momaka koji su to činili u prošloj deceniji poput Danijela Pabla Osvalda, Gabrijela Palete i Franka Vaskeza.

ARGENTINCI KOJI SU NASTUPALI ZA REPREZENTACIJU ITALIJE

Euhenio Moso

Hulio Libonati

Alehandro Skopeli

Renato Ćezarini

Enrike Guaita

Raimundo Orsi

Atilio Demarija

Luis Monti

Umberto Maskio

Antonio Anđeliljo

Enrike Omar Sivori

Rinaldo Martino

Emilio Baldini

Eduardo Rikanji

Migel Anhel Montuori

Bruno Pesaola

Fransisko Lojakono

Mauro Kamoranezi

Kristijan Ledezma

Danijel Pablo Osvaldo

Ezekijel Skeloto

Gabrijel Paleta

Franko Vaskez

Mateo Retegi


tagovi

Lukas Beltranfudbalska reprezentacija ItalijeRoberto ManćiniRoberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara