Sadio Mane (Reuters)
Sadio Mane (Reuters)

Mane se rukovao sa Bajernom: Dobiće četiri puta veću platu nego u Liverpulu

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 02:29

Liverpul traži zamene

Bajern će morati da se pomiri sa gubitkom Roberta Levandovskog ali će na isti način dobiti Sadija Manea.

Gigant iz Minhena i Senegelac iz Liverpula imaju dogovor da započnu saradnju od ovog leta. Bild tvrdi da je dogovor dve strane definitivno postignut i da ostaje samo da i Liverpul kapitulira.

Izabrane vesti

Maneov dolazak u Minhen je počeo da se najavljuje još pre mesec dana kada se njegov agent na Maljorki sastao sa Bajernovim sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Od tada su počeli pregovori koji su juče uspešno okončani.

Bajern je Maneu ponudio skoro četiri puta veću platu od aktuelne koju ima u Liverpulu. U prevodu: 20.000.000 evra bruto po sezoni ili oko 10.000.000 evra neto. Maneov aktuelni ugovor u Liverpulu iznosi 100.000 funti nedeljno bruto. To je otprilike nešto više od 2.500.000 evra neto po sezoni. Odavno je Mane nezadovoljan primanjima na Enfildu i ponudama za produžetak. Odbijao je Liverpulove dosadašnje ponude i pratio šta radi saigrač Mohamed Salah kojem ugovor takođe ističe na kraju sledeće sezone.

S obzirom da Salah traži 400.000 funti nedeljno, toliko je tražio i Mane ali Liverpul nije bio spreman da mu to ponudi. Bajern jeste! I stavio ga je u grupu najplaćenijih igrača u timu (Miler, Nojer, Sane...) koji zarađuju oko 20.000.000 evra bruto godišnje.

Doduše, Bajernova ponuda je na „samo“ tri godine ali s obzirom da Mane ima 30 godina i da mu se nudi četiri puta veća plata, to je ipak bila ponuda koja se ne odbija.

Senegalac bi trebalo da bude kapitalno pojačanje Bavaraca i moguća zamena za Serža Gnabrija kojem takođe ugovor ističe u leto 2023. i mogao bi da bude prodat ovog leta ako ne pristane na novi ugovor.

„Doveo bih Lukakua i Manea ako Levandovski i Gnabri odu. Sa takvim napadačima, Bajern ne bi smeo nikoga da se plaši. Nijedan defanzivac na svetu ne želi da igra protiv Lukakua, a Mane je fleksibilan igrač koji može da se koristi na više pozicija. Bez obzira što na njima kasnije neće moći da se zaradi, bili bi idealno rešenje u narednih nekoliko godina“, prokomentarisao je Bajernov bivši as Lotar Mateus i prilično dobro objasnio razloge za Maneov dolazak u Minhen.

Sada ostaje da Bajern slomije otpor Liverpula. Redsi se nalaze u situaciji kao Bajern pre dve godine sa Tijagom Alkantarom. Igrač nije hteo da produži saradnju sa Bajernom, ušao je u poslednju godinu ugovora i klub je morao da ga proda Liverpulu kako bi makar nešto zaradio od obeštećenja. Bajern je isprva tražio 40.000.000 evra ali je Liverpul znao da su karte u njegovim rukama i primorao Bavarce da pristanu na ponudu od samo 22.000.000 evra.

Sada Liverpul traži za Manea 50.000.000 evra ali Bajern je sprman da ponudi najviše 30.000.000. Vreme radi za Bavarce...

Na Enfildu su svesni da gube jednog od najboljih igrača iz šampionske generacije i već su krenuli u potragu za zamenom. Najčešće se pominje holandsko krilo Arno Dandžuma Gruneveld iz Viljareala.

„Znam da me Liverpul prati i spreman sam za korak napred“, rekao je Holanđanin koji ima otkupnu klauzulu od 45.000.000 evra.

Drugi kandidat da zameni Manea je odlični Francuz Martin Terije iz Rena koji je ove sezone na 37 mečeva postigao 21 gol (samo jedan iz penala) i upisao četiri asistencije. Poput Manea, univerzalan je napadač koji može da igra po krilu, ali i kao centarfor ili drugi napadač što se idelano uklapa u Klopovu formaciju.


tagovi

Sadio Maneletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara