Zoran Manojlović (©AFP)
Zoran Manojlović (©AFP)

Manojlović produžio ugovor, pa posle tri meseca dao otkaz

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 08:51

Egipatski prvoligaš Al Itihad iz Aleksandrije u potrazi za novim trenerom

Iako je srpski strateg Zoran Manojlović u aprilu produžio ugovor sa Al Itihadom iz Aleksandrije na još godinu dana, što je čast koja se ukazuje malo kom treneru u egipatskom fudbalu, iskusni stručnjak ipak neće voditi tog prvoligaša i sledeće sezone. Doneo je odluku da podnese ostavku, što je uprava kluba prihvatila.

Manojlović je imao još godinu dana ugovora sa timom iz Aleksandrije, ali ta saradnja će se ipak okončati pre vremena. Kako prenose lokalni mediji, 60-godišnjak je rekao predsedniku kluba Mohamedu Moselhiju da želi da se vrati kući i da mu je potrebna pauza od posla.

Izabrane vesti

Al Itihad je pod Manojlovićevim vođstvom igrao vrlo dobro tokom većeg dela sezone, od tima koji se samo godinu dana ranije borio za opstanak postali su ekipa koja je ozbiljno konkurisala za plasman na međunarodnu scenu. Međutim, u poslednjoj trećini šampionata sve je zabrljano, Al Itihad nije trijumfovao nijednom na poslednjih 10 mečeva, pa je na kraju prvenstvo završio tek na osmoj poziciji (samo najbolja četiri tima su se plasirala u Ligu šampiona, odnosno Kup konfederacije).

Manojloviću je Al Itihad bio 12. klub koji je samostalno vodio, a prvi egipatski. Prethodno je radio u portugalskim niželigašima Trofenseu, Vila Realu i Alkainsu, a od 2010. godine radi u Africi. Prvo je bio pomoćnik u Angoli, zatim je 2015. samostalno preuzeo tamošnjeg prvoligaša Sagradu, a ubrzo zatim i Primero de Agosto. Kasnije je trenirao još Vidad Kazablanku, Magreb Tetuan (Maroko), Al Hilal Omdurman (Sudan), Beluizdad (Alžir), Al Tai (Saudijska Arabija) i Simbu (Tanzanija).

Tokom trenerske karijere srpski strateg je osvojio dve titule u Angoli i jednu u Alžiru.



tagovi

Egipat 1Zoran ManojlovićAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara