Dijego Maradina i Ernan Munjoz Lopez
Dijego Maradina i Ernan Munjoz Lopez

Maradona mu je deda i to se vidi! Tri puta kroz noge u tri sekunde u derbiju koji se čekao pet godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 01:32

Potez večeri u kupu Argentine

Igra se u Argentini i tokom reprezentativne pauze. Ne igraju oni najveći klubovi ali se igra nacionalni Kup i u njemu neki prvoligaši.

Dvoje njih su večeras na jedvite jade obezbedili plasman u šesnaestinu finala protiv timova iz nižih rangova. Oba na penale posle 0:0 u 90 minuta igre. Godoj Kruz je u ljutom lokalnom derbiju eliminisao drugoligaša San Martin pošto je u penal seriji bilo 4:3, dok je Platense izbacio trećeligaša Olimpo sa 4:2 sa bele tačke.

Izabrane vesti

Iako nije viđen nijedan gol, bilo je je sjajnih poteza na oba meča. Na lokalnom derbiju između Godoja i San Huana je to bio dribling domaćeg veziste Ernana Munjoza Lopeza. Tačnije, driblinzi. Mladi vezista na pozajmici iz River Plejta je digao publiku na noge kada je u istoj akciji za tri sekunda tri puta probacio rivalima loptu kroz noge. Naravno, zaustavljen je faulom ali je postao viralan na društvenim mrežama...

Inače, Ernan je unuk Ane Marije Maradone, starije sestre legendarnog Dijega Armanda Maradone. Krv očigledno nije voda i kod Ernana se u ovim driblinzima video deo fudbalskog gena slavnog dede...

Kasnije su njegovi saigrači izvojevali pobedu na penal ruletu pošto su bili precizni u prve četiri serije dok su protivnici promašili u četvrtoj i petoj. Utakmica je posle pola sata igre bila prekinuta jer su navijači dva kluba počeli da se gađaju stolicama i da se tuku. Reč je o lokalnom derbiju, popularnom „Klasiko Kujanu“ koji je poslednji put odirgan pre pet godina.

Nakon prekida, meč je nastavljen i rešen penalima na opisani način.

Penali su se šutirali i u Platenseu gde je apsolutni heroj bio domaći golman Huan Pablo Kozani koji je u penal seriji odbranio čak tri puta „sa kreča“ gostujućim fudbalerima.


tagovi

Dijego Armando MaradonaGodoj KruzArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara