Kad se Imperator naljuti: Jesmo li naše živote našli na ulici?

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.03.20. | 12:37

„Zašto moramo da igramo u ovom veštačkom ambijentu“, pita Fatih Terim

Najveći deo Evrope je obustavio sve sportske aktivnosti, a samo u malom broju zemalja se lopta još kotrlja. Jedna od njih je Turska, gde su se utakmice poslednjeg kola igrale bez publike.

Tako je i veliki derbi između Galatasaraja i Bešiktaša odigran sinoć pred praznim tribinama. Sve je to pogodilo Fatiha Terima, trenera istanbulskih Lavova, koji je glasno posle meča pitao za koga igraju fudbaleri, kada nema publike i zašto uopšte igraju, kada nema sporta u gotovo celoj Evropi.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak je poručio da razume zašto njegovi igrači nisu bili na svom nivou u velikom derbiju, koji je završen 0:0.
Zašto su ljudi zabrinuti? FS Turske je doneo tako dobru odluku da nema razloga za nervozu. Možda se njima tako sviđa... Normalno je da nema navijača na tribinama u ovakvoj situaciji i da svima misli lutaju. Zato ne mogu da kritikujem moje igrače. Nismo mogli da dobijemo derbi, posebno u ovakvom ambijentu“, počeo je Terim.

I nastavio u istom stilu.
Čestitam igračima, jer nismo mogli da im damo razumno objašnjenje ove situacije. Razne institucije i organizacije u Turskoj su poslali svoje ljude kućama, razne svečanosti su otkazane. Čak ni se tenis ne igra, za razliku od fudbala, košarke, koji su kontakni sportovi“.

Terim smatra da fudbal u ovakvim uslovima ne bi trebalo da se igra.
Želim naše navijače na tribinama, ljude sa kojima delimo sve. Oni su sa nama već 100 godina. U dobru i zlu. Zašto onda moramo da igramo u ovom veštačkom ambijentu“?

Nije samo stvar u navijačima...
Jesmo li mi naše živote našli na ulici? Svi susreti, sastanci su otkazani, svako radi svoj posao od kuće. Ne bi smeli ni mi da igramo utakmice. Prvenstvo? Braćo, hajde da ne igramo fudbal ako će neko zbog toga da strada“, poručio je Fatih Terim.

Foto: Reuter


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara