Dijego Armando Maradona (©AFP)
Dijego Armando Maradona (©AFP)

Maradona više nema problema sa kokainom...

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 10:46

...sada ima sa alkoholom

Malo je ljudi, fudbalera koji su za sobom ostavili takav traga kakav je ostavio Dijego Armando Maradona. Dežmekast, nizak, siromah (naravno) rođen pre 60 godina u "karton sitiju" na rubu Buenos Ajresa postao je ikona, za neke i Bog lično.

Mnogo toga lepog i dobrog je uradio sadašnji trener Himansije iz La Plate, što za fudbal, što za svet. Delio je na terenu lopte kao rukom, a u životu autograme, novac, prijateljstvo, poverenje, srce... Živeo je i živi kao da sutra ne postoji. I dalje.

Izabrane vesti

Ljubav pre svega prema narkoticima, koja datira još iz vremena kada je sa Napolijem ulčo Italijane kako se sa dušom igra taj kalčo ga je bacila na kolena. Prvo mu je pomogao najsavršeniji zdravstvemni sistem na svetu - kubanski, nakon čega se sve do pre dve-tri godine dobro držao.

A onda se ponovo povezao sa najbogatijima iz sveta fudbala, koji su naravno i najkorumpiraniji. I ponovo je krenuo sa čudnim ponašanjem i javnim izlivima emocija (setimo se samo bizarnog "radovanja" na SP u Rusiji 2018). Svima je bilo jasno da se vratio svojoj staroj ljubavi, koki.

Ovako je bilo u Rusiji pre dve godine (©AFP)Ovako je bilo u Rusiji pre dve godine (©AFP)


Međutim, njegov lični lekar tvrdi da je sa tim gotovo. Ali i otkriva da se Maradona sada bacio na nove maligane, alkoholne.

"Dijego je očišćen od kokaina, ali sada imamo novi problem!" svedoči dr Leopold Luke, "To je alkohol. Često ga konzumira, možda i previše, posebno tokom pandemije i karantina. Tu su i porodični problemi... U poslednje vreme uzima specijalne medikamente koji su mu pomogli da ostavi kokain, a u planu je da krenemo da mu smanjujemo dozu. Telo ume loše da reaguje kada mu uskratite narkotike koje ste godinama unosili".

Maradona se, kaže lekar konačno pokrenuo, te je počeo da trenira po posebnom programu i akumulira dane bez pića. Trenutno je na devet uzastopnih i ne planira da se tu zaustavi. I bilo bi mu pametno, ako želi još da poživi.


tagovi

MaradonaDijego Armando Maradonakokain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara