Maradonini Juniorsi poslednji učesnici finalne faze Kupa Dijega Armanda Maradone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 01:50

I ponovo je sve bilo u znaku neprevaziđenog El Pibea...

Maradonin Argentinos Juniors poslednji je učesnik finalne faze Kupa Dijega Armanda Maradone! U pitanju je prvo izdanje ovog takmičenja koje je neka vrsta zamene za prekinuti šampionat ove zemlje (usled pandemije koronavirusa), a osvajač trofeja će obezbediti plasman u Kopa Libertadores dogodine.

Plasman u završnicu takmičenja ranije su bili obezbedili Atletiko Tukuman, Kolon, Independijente, River, Banfild, San Lorenco, Arsenal, Urakan, Himnasija, Boka i Taljeres, dok je Argentinos večerašnjim trijumfom nad prežaljenim i nezainteresovanim Estudijantesom iz La Plate (1:0) overio plasman među 12 najboljih.

Izabrane vesti

Nadu je gajio i Aldosavi u Grupi 5 (isti broj bodova), ali kako je imao slabiji skor od Argentinosa odgovaralo mu je samo da četa Dijega Dabove izgubi, ili odigra nerešeno. Kako se to nije dogodilo rezultat Aldosavija i San Lorenca (0:0) postao je potpuno nevažan.

Još jedna utakmica u Buenos Ajresu u potpunosti je posvećena nedavno preminulom Dijegu Maradoni. Na centru igrališta stadiona što nosi njegovo ime bio je iscrtan lik legendarnog El Pibea, tu je bila i statua, a pre početka susreta iz kutije obavijene argentinskom zastavom pušteni su golubovi. Svi igrači Argentinosa na leđima su umesto svojih imena nosili - Maradona.

Mnogo emocija i ni približno kvalitetnog fudbala. Odlučila je akcija defanzivaca domaćeg sastava. Pogodio je Elijas Gomez, a loptu mu namestio Migel Toren.


Finalisti će sada biti podeljeni u dve grupe po šest ekipa. U svakoj od njih biće po tri prvaka i tri drugoplasirana tima. Najbolji iz novoformiranih grupa igraće u velikom finalu na neutralnom terenu i boriti se za trofej, odnosno plasman u Kopa Libertadores.

Takmičenje bi trebalo da bude završeno 24. januara.

KONAČNE TABELE KUPA DIJEGO MARADONA



tagovi

Dijego MaradonaArgentinaArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara