Abel Braga, trener Fluminensea (©AFP
Abel Braga, trener Fluminensea (©AFP

Marakana i dalje zaključana, Trikolori se čuvaju za veliki derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 23:05

Fluminense će u noći između četvrtka i petka, od 00.15 časova po srednjoevropskom vremenu da dočekaju Audaksu na stadionu Portugese. Reč je o meču 3. kola šampionata Karioka

Marakana i dalje nije u stanju da se igra fudbal na njoj, menja se trava. Zato će Fluminense morati i meč 3. kola šampionata Karioka protiv Audaksa (petak, 00.15) da igra na stadionu Luso Brasileiro, domu Portugese.

Na prvoj utakmici na tom stadionu Fluminense je doživeo poraz od Bangua sa 1:0. Tada su se Trikolori žalili na osvetljenje, odnosno kako je ono negativno uticalo na njihovu igru. U međuvremenu je Portuguesa popravila reflektore, tako da sada izabranici Abela Brage nemaju izgovor – moraju da pobede.

Izabrane vesti

Rival nije jak, ali je tvrd. Audaks Rio de Žaneiro je u prvom kolu odigrao 0:0 protiv Nova Iguakua, a potom je u drugom poražen baš na pomenutom stadionu od Portugese sa 1:0. Neće biti lako Fluminenseu da slomi otpor rivala.

Iskupili su se Trikolori navijačima za loš start. U drugom kolu su savladali Madureiru sa 1:0, pogotkom Džona Adolfa Arijasa sredinom drugog poluvremena. I dalje to nije igra kakvu Braga želi, u finišu meča je Fluminense strepeo da ne dođe do izjednačenja. Bilo je šansi.

00.15: (1,28) Fluminense (5,00) Audaks (10,0)

Braga je odlučio da noćas poštedi neke od prvotimaca, pošto je sezona tek počela, a kroz tri dana ih očekuje Fla-Flu klasik, veliki derbi sa Flamengom. Jasno je da je taj meč mnogo više od jednog običnog, vrednog tri boda. Zato će noćas na testu da budu rezervisti.

Među njima, četvorica zimskih pojačanja. Debi će da upišu golman Fabio i defanzivac David Duarte, dok će ekvatorsko krilo Pineida i argentinski napadač Kano po prvi put da budu starteri. U odnosu na prošlo kolo, samo će Enrike i Jago da ostanu u startnoj postavi.

Audaks je promenio gotovo čitav tim u odnosu na prošlu sezonu. Došao je i novi trener, Aleks Alves, nekadašnji napadač Herte. Njemu će ovo da bude prvi test protiv nekoga iz velike četvorke Rija.

Fluminense i Audeks se nisu skoro sastajali. Poslednje okršaje smo gledali 2013. i 2014. godine, kada su Trikolori dolazili do pobeda u šampionatu Karioka, sa 1:0 i 3:1.

ŠAMPIONAT KARIOKA – 3. KOLO

Sreda

Bangu – Volta Redonda 1:1 (0:0)

/Oliveira 90+9 – Silvestre 55/

Flamengo – Boavista 3:0 (1:0)

/Marinjo 22, Pedro 61, Barbosa 83/

Četvrtak

Vasko – Nova Iguaku 3:2 (1:0)

/Nene 19, 62, Ranijer 53 – Granada 83, 90+2/

Resende – Portugesa U TOKU

Botafogo – Madureira U TOKU

Petak

00.15: (1,28) Fluminense (5,00) Audaks (10,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1FluminenseMarakana Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara