Marakana (©Reuters)
Marakana (©Reuters)

Marakana postaje Kralj Pele

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.03.21. | 09:17

Legendarni stadion menja ime

Kada je preminuo Dijego Armando Maradona, vlasti Napulja su reagovale ekspresno i stadionu Napolija dali njegovo ime.

Veliki Edson Arantes do Nasimento Pele je još, bogu hvala, živ, ali uskoro će i on dobiti stadion koji će se zvati po njemu. I to onaj najčuveniji. Onaj kojeg ceo svet zna po nadimku – Marakana.

Izabrane vesti

Gradske vlasti Rio de Žaneira pokrenule su inicijativu da se Marakana preimenuje u Kralj Pele. Mada, ono što možda mnogi ne znaju, stadion u Riju se u stvari zove Novinar Mario Filjo, ali ga ceo fudbalski svet zna po nadimku.

Pa čak i ako umesto Marija Filja naziv bude Kralj Pele, sigurno je da će u širokoj primeni ostati i dalje nadimak Marakana.

Kralj Pele je najbolji fudbaler sveta svih vremena. Predstavljao je Brazil na najbolji način. Ceo sportski kompleks će se zvati Mario Filjo, a samo stadion po Peleu, mada nemam dilemu da će ga svi i dalje zvati Marakana“, objasnio je Andre Sesilijano, jedan od lidera ovog projekta.

Ostalo je da se dobije zeleno svetlo od svih nadležnih struktura, ali očekuje se da će sve proći bez problema i da će Pele uskoro imati stadion koji će se zvati po njemu. Makar zvanično. Ali Marakana će zauvek ostati Marakana. 


tagovi

MarakanaPeleBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara