Navijači Fluminensea čekaju decenijama najveći trofej u Južnoj Americi (©Reuters)
Navijači Fluminensea čekaju decenijama najveći trofej u Južnoj Americi (©Reuters)

Marakana rasprodata: Fluzao nikada nije bio na kontinentalnom tronu

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 23:05

Kopa Libertadores: Fluminense noćas (02.30) dočekuje Internasional u prvom meču polufinala. Iskusni napadači u prvom planu, Herman Kano protiv Enera Valensije

Jedan brazilski klub je siguran u finalu Kopa Libertadores, a pošto je Palmeiras favorit u duelu sa Bokom Juniors i ove godine, treći put uzastopno, mogli bismo da gledamo meč za trofej timova iz Brazileiraa. Fluminense u Riju noćas (02.30) dočekuje Internasional na rasprodatoj Marakani u prvom meču polufinala najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike.

Fluminense se bori za drugo finale Kopa Libertadoresa, Internasional za četvrto. Tim iz Porto Alegrea je bio prvak 2006. i 2010. godine, izgubio je samo 1980, dok je Fluminense u svom jedinom finalu (2008. godine) poražen od LDU Kita.

Izabrane vesti

I pored toga što Internasional ima više međunarodnog iskustva, u ovom dvomeču je ipak Fluminense favorit. Tim koji predvodi Fernando Diniz, privremeni selektor Brazila do dolaska Karla Ančelotija, ne samo da je u boljoj formi, nego i mnogo bolje stoji u domaćem šampionatu. Peti je na tabeli Serije A, ali sada ima samo 10 bodova manje od posrnulog lidera Botafoga i uključio se potpuno u borbu za titulu.

02.30: (1,85) Fluminense (3,40) Internasional (4,60)

Internasional je 13. na tabeli, ima 12 bodova manje od Fluminensea i bliži je borbi za opstanak nego plasmanu u Kopa Libertadores. Do elite može samo ako izbaci Fluminense i potom postane prvak Zelenog kontinenta.

Trener domaćeg tima Diniz može da izvede najjači tim. Nema povređenih. Arijas se oporavio od povrede skočnog zgloba, dok je u konkurenciji i Ganso koga nije bilo ba terenu od 31. avgusta. Pitanje je da li će da počne meč ili će šansu da dobije u nastavku. Alternativa je Džon Kenedi.

Najveće nade navijači Fluzaa imaju u Argentinca Hermana Kana. On je postigao tri od pet golova svom tima u prethodnoj rundi protiv paragvajske Olimpije. Bez pogotka je u Seriji A već tri meča.

Argentinac na klupu tima iz Porto Alegrea Eduardo Kudet ne može da računa na Mateusa Dijasa, Pedra Enrikea i Rodriga Moledu. U epicentru će biti Ekvadorac Ener Valensija, prošle sezone igrač Fenerbahčea (najbolji strelac šampionata Turske), koji je bio junak eliminacije River Plejta u prvoj nokaut fazi elitnog takmičenja u Južnoj Americi. Društvu u špicu praviće mu Alan Patrik.

Fluminense je pobedio na pet od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima. U nokaut fazi elitnog takmičenja je izbacio Argentinos Juniors i Olimpiju iz Asunsiona. Internasionalu je seriju od pet utakmica bez poraza (tri trijumfa i dva remija) prekinuo za vikend Atletiko Paranaense (1:2). Crveni su do polufinala stigli preko River Plejta i Bolivara.

Ovo će biti drugi duel Fluminensea i Internasionala ove godine. Prethodno su se sastali jednom u ligi 9. jula, kada je u Rio de Žaneiru slavio domaćin sa 2:0 golovima Kana i Martinelija.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOPA LIBERTADORES – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

02.30: (1,85) Fluminense (3,40) Internasional (4,60)

Petak

02.30: (2,90) Boka Juniors (3,00) Palmeiras (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFluminenseInternasionalKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara