Marakana u transu: Fluminense sa desetoricom do titule apsolutnog vladara Južne Amerike

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 02:46

Dvostruki strelac Džon Arijas heroj domaće publike – 2:0

Rekopa Sudamerikana je u rukama šampiona Južne Amerike, Fluminensea, koji je u revanšu uspeo da nadoknadi minimalni zaostatak protiv LDU Kita i podigne pehar na svojoj Marakani – 2:0 (0:0), prvi meč 0:1.

Sasatav Fernanda Diniza se ozbiljno pomučio da bi nadoknadio prednost Ekvadroraca. Nakon prvih 45 minuta, u kojima je Fluminense imao mnogo problema da probije bedem gostiju, delovalo je da domaćin neće ni uspeti u svojo nameri, ali je sastav Đosepa Alkasera ipak poklekao u završnici. Diniz je dobro procenio šta su problemi njegove ekipe, napravio je prave i pravovremene izmene, pa su rezervisti kasnije napravili prevagu u odnosu dve ekipe na terenu.

Izabrane vesti

Heroj domaće publike bio je fantastični dvostruki strelac Džon Arijas, koji prvo zatresao grostujuću mrežu u 76. minutu nakon odličnog centaršuta Samuela Ksavijera, a potom je preuzeo odgovornost i kod jedanaesterca u 90. minutu, kada je uzeo loptu iz ruka Marsela i pogodio metu.

Fluminense je do kapitalne prednosti stigao sa igračem manje, pošto je deset minuta kasnije zbog neopreznog starta isključen rezervista Džon Kenedi. Indisponirani LDU, koji je praktično imao samo jedan plan na ovom meču, a to je da odbrani stečenu zalihu iz prve utakmice, nije uspeo konkretno da reaguje nakon što je domaćin ostao sa igračem manje, pa je Independijente bio bliži drugom, nego gosti prvom golu.

Dijego Kosta je u pravom trenutku uposlio Renata Agusta u šesnaestercu, Valverde je zakasnio sa startom i pokosio domaćeg igrača. Arijas je bio pun samopouzdanja, video je da Marselo može da padne pod uticaj Aleksandera Domingeza, koji je provocirao sa gol-linije, pa je odlučio da šutira. Gostujući čuvar mreže nije imao šanse, a Marakana je mogla da počne sa pripremom velikog slavlja.



tagovi

LDU KitoFluminenseRekopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara