(©Reuters)
(©Reuters)

Marčinjak dobio žuti karton, ali sudi finale LŠ

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 12:41

Poljak poslao pismo UEFA sa pokajanjem

Ostaće Šimon Marčinjak da sudi finale Lige šampiona! Iako je bio već „prežaljen“, jer UEFA ne trpi bilo kakve političke, rasne i ostale „anti“ ispade, Poljak je uspeo da ubedi ljude u Nionu da je pogrešio, pokajao se i ostao je samo sa žutim kartonom.

Najbolji poljski sudija, a verovatno i svetski, jer je u Kataru sudio finale Mundijala, dok će sada i finale Lige šampiona, prisustvovao je i bio govornik na mitingu ekstremne desničarske organizacije „Konfederacija“, koji je održan 29. maja u Katovicama.

Izabrane vesti

Ta organizacija je poznata po ksenofobičnim, rasističkim, homofobnim i antisemitičkim nastupima, te su NVO organizacije odmah obavestile UEFA da je tamo bio i Marčinjak.

Pokrenut je postupak protiv arbitra, koji je poslao pismo u Nion u kojem se pokajao zbog greške.

Nisam znao da je skup povezan sa poljskim ekstremno desničarskim pokretom. Da sam bio svestan te činjenice, kategorički bih odbio pozivnicu. Važno je razumeti da su vrednosti koje promoviše taj pokret u potpunoj suprotnosti sa mojim ličnim ubeđenjima i principima kojih se držim celog života“, piše, pored ostalog, u Marčinjakovom pismu.

UEFA je na svom sajtu objavila odluku da će Poljak voditi finale Lige šampiona, uz obrazloženje:

„Sledeći Marčinjakovo saopštenje, UEFA smatra da su izvinjenje i objašnjene iskreni. UEFA je takođe kontaktirala organizaciju „Nikada više“ koja je povezana sa FARE mrežom, koja je prva izrazila zabrinutost zbog Marčinjakovog učešća u spornim događajima. Oni su tražili da Marčinjak ostane da sudi finale Lige šampiona, verujući da bi njegovo smenjivanje samo pogurali promociju anti-diskriminatornih stavova.

Na osnovu svih informacija, UEFA potvrđuje da će Šimon Marčinjak ostati da odradi zadatak glavnog sudije u finalu Lige šampiona“, poručuje UEFA. 


tagovi

Šimon MarčinjakLiga šampionaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara