Predstavljanje Marija Balotelija (©monzacalcio.com)
Predstavljanje Marija Balotelija (©monzacalcio.com)

Mario, dobro došao u Moncu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 19:19

Baloteli zvanično stigao kod starog poslodavca, tu su i bivši izvršni direktor, saigrač i trener

Sada je i zvanično – Mario Baloteli će prvi put u karijeri nastupati u drugom rangu jedne od liga petice pošto je danas potpisao šestomesečni ugovor sa članom serije B Moncom kojim je zapečaćena saradnja do 30. juna 2021. godine. Nova sredina, ali stari poslodavac, pošto se sa dresom kluba iz Lombardije u vlasništvu Silvija Berluskonija, slikao u društvu još jednog starog znanca, Adrijana Galijanija.

Ovaj dvojac je prvi put poželeo je Balotelija leta 2013. godine kada je već bio otpisan na Etihadu, Mario se po dolasku na San Siro odužio sa 12 pogodaka u seriji A, čime je doprineo plasmanu u Ligu šampiona. Nakon jednogodišnje sage u Liverpulu ponovo se vratio na sezonu u Prestonicu mode, a usledili su angažmani u Nici, Marselju i Breši. Bio je bez kluba otkako su Belo-plavi ispali u seriju B, ali deluje da mu je bar polusezona u drugom rangu fudbala na Apeninima bila suđena.

Izabrane vesti

Dobro upoznati sa Balotelijevim mentalnim sklopom koji ga godinama unazad čini tempiranom bombom za koju nikada ne znate kakvu detonaciju sprema i da li će do nje uopšte doći, Berluskoni i Galijani su u igru uključili ugovor koji predviđa drugu polovinu aktuelne sezone. Da kontorverzni Italijan neće biti usamljen po dolasku u novi klub govori i detalj da će na severu Italije sarađivati sa bivšim saigračem Kevin-Prinsom Boatengom, odnsono da će mu trener biti Kristijan Broki sa kojim je u istom odnosu bio i tokom dela 2016. godine u redovima Rosonera.

U Monci su ushićeni dolaskom Super Marija i nadaju se da će njegova pojava u navali doprineti momentalnoj promociji u Seriju A. Imaju pokriće za velike snove, jer kako kaže klupski sajt ”Mario je jedan od sedmorice fubalera koji su od 1. Januara 2000. godine postigli bar 20 golova u tri od pet najkvalitetnijih fudbalskih liga Evrope. Dobrodošao u Moncu!”



tagovi

Mario BaloteliAdrijano GalijaniMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara