Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maritimo bez udarne igle u duelu za šest bodova

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.02.21. | 15:13

Gostima nedostaje najbolji strelac Rodrigo Pinjo

Tondela i Maritimo, drugi čin duge i mukotrpne borbe za opstanak koja traje od starta sezone i koja neće prestajati do njenog završetka. Često se kaže da utakmice direktnih konkurenata za opstanak ili titulu vrede šest bodova. Pomenuta u okviru 19. kola Primeire upravo pripada toj kategoriji. Tondela i Maritimo jesu boljestojeći u odnosnu na Farense, Boavistu, Žil Visente i fenjeraša Famalikao, ali svih šest ekipa od 13. do 18. mesta staje u tri boda, pa svako od njih iz kola u kolo igra sa zebljnom da bi na kraju sezone mogao da napusti elitu.

Tondela je poslednjih nedelja uspela da u određenoj meri podigne formu. Iz poslednjih sedam utakmica izvukla je devet bodova, isto onoliko koliko je sakupila iz uvodnih 11 mečeva. Domaćin želi osvetu za poraz na Madeiri, inače rodnom mestu Kristijana Ronalada, gde je u prvom delu sezone Maritimo slavio sa 2:1. Tada je dželat zlatno-zelenih bio dvostruki strelac Rodrigo Pinjo. Ovoga puta Maritimo će bez najraspucanijeg golgetera, vlasnika sedam pogodaka u Primeiri, a 13 u svim takmičenjima ove sezone, morati da se suprotstavi ekipi Paka Ajestarana.

Izabrane vesti

"Znamo da nam je potreban napredak u igri. Verujem da smo na pravom putu, da radimo kvalitetno i da smo korigovali kolektivne greške i odluke zbog kojih je cela ekipa umela da ispašta. Znamo da dajemo maksimum, a u isto vreme žalimo za nekim bodovima koje nije delovalo da ćemo izgubiti. Na kraju dana nije važno koliko ste puta pali, već koliko ste često uspeli da ustanete", ispričao je trener Tondele pre današnji meč.

Ako ćemo suditi po formi u 2021. godini epitet blagog favorita ide na stranu Tondele. Zlatno-zeleni su ostvarili jednu pobedu u poslednje tri utakmice, a čak i kada su gubili bili su u igri do polsednjeg sudijskog zvižduka - to je bio slučaj protiv Rio Avea i Pasos Fereire. Maritimo poslednje tri nedelje cupka u mestu - izgubio je četiri vezana prvenstvena duela, a između se zavukla eliminacija u kupu od Estorila.

Za kraj, Tondela ima samo bod više od tima koji joj od 18.45 dolazi na noge. Inače, obe ekipe su upisale po pet pobeda uz 17 postignutih golova. Sličan je i broj primljenih. Sve ukazuje na borbu na krv i nož i neizvesnost do samog kraja.

PRIMEIRA – 19. KOLO

Petak

Famalikao - Belenenses 0:0

Subota

Nasional - Farense 2:3 (0:0)

/Vigario 68, Mendes 83 - Pinto 51, Gauld 62, Mendes 86ag/

Gimarais - Rio Ave 1:3 (0:2)

/Kvarežma 70 - Karlos Mane 23, Kamačo 32, Želson 74/

Porto - Boavista 2:2 (0:2)

/Taremi 54, Serhio Oliveira 82 - Porozo 8, Elis 45+1/

Nedelja

Portimonense - Žil Visente 4:1 (2:1)

/Maurisijo 1, Salmani 33, Boa Morte 72, Beto 85 - Lino 25/

Santa Klara - Braga 0:1 (0:1)

/Borha 10/

Moreirense - Benfika 1:1 (1:1)

/Jan 40 - Seferović 25/

Ponedeljak

Sporting - Fereira 2:0 (1:0)

/Mario 20pen, Palinja 48/

Utorak

18.45: (2,60) Tondela (3,00) Maritimo (2,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TondelaMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara