Mark Overmars (Reuters)
Mark Overmars (Reuters)

Mark Overmars ima novi posao: Antverpenu ne smeta šta je radio po Ajaksu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 12:38

Neprimereno ponašanje u holandskom klubu ne smeta Belgijancima

Svi ili hajde, skoro svi, oprali su ruke od Marka Overmarsa. Legendarni holandski fudbaler je dobio otkaz u Ajaksu zbog seksualnog uznemiravanja više žena zaposlenih u klubu. I posle toga su mu svi okrenuli leđa.

Ali, u obližnjoj Belgiji kao da to nikog ne zanima. Štaviše, Mark Overmars je ekspresno pronašao novi posao. Kako javljaju tamošnji mediji, bivši prvi operativac Ajaksa biće sada novi sportski direktor Antverpena.

Izabrane vesti

Navodno, u tom klubu smatraju ispade koje je Overmars pravi u Ajaksu – privatnim stvarima. I njih to ne interesuje. Dogovorili su se sa Holanđaninom, od kojeg očekuju da napravi veliko spremanje u klubu i stvori novi Antverpen, koji će igrati bitnu ulogu ne samo u belgijskom, nego i u evropskom fudbalu. Što se znanja tiče, toga Overmarsu sigurno ne nedostaje.

Posebno veruju u Belgiji da će Mark napraviti od Antverpena mašinu za zarađivanje novca, jer je Ajaks od 2013. kada je on seo o fotelju direktora zaradio od prodaje igrača 350.000.000 evra, a dovođenje iskusnih Dušana Tadića i Dejlija Blinda su bili potezi vizionara, jer su ta dvojica, kao uzori i lideri mladom timu, lansirali Ajaks do polufinala Lige šampiona.

Antverpen je pre pet godina bio drugoligaš. Ali, kada ga je u svoje ruke uzeo građevinski magnat Pol Gejsens, jedan do najbogatijih Belgijanaca, krenuo je veliki uspon. Samo, ne još toliko veliki, koliko su u klubu očekivali. Zato je dolazak Marka Overmarsa velika stvar, možda prekretnica za crveno-crne.

Pitanje je samo koliko će se zaposlene dame u Anterpenu obradovati ovom transferu...


tagovi

AntverpenMark OvermarsAjaksBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara