Jasin Bono (@Alhilal_FC, printscreen)
Jasin Bono (@Alhilal_FC, printscreen)

Marko Dmitrović prvi golman Sevilje! Samo Čelsi veći potrošač od Al Hilala

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 23:31

Jasin Bono napustio Ramon Sančez Pishuan zbog Saudijske Arabije i predao srpskom čuvaru mreže štafetu

Juče je branio u Superkupu Evrope za Sevilju, već danas Jasin Bono je bivši na Ramon Sančez Pishuanu, a promovisan kao novi čuvar mreže Al Hilala. Andalužani su Markonca prodali za 21.000.000 evra, napravili ubedljivo najveći golmanski transfer u klupskoj istoriji i otvorili prostor Marku Dmitroviću da dve godine od dolaska u klubu, konačno postane prva opcija među stativama.

Prekretnica u Bonovoj karijeri svakako je bio prošlogodišnji Mundijal u Kataru kada je maestralnim partijama pomogao Maroku da postane jedina afrička selekcija u finalima svetskih prvenstava. Već tada je počelo da provejava interesovanje evropskih klubova za čuvara mreže rođenog u Montrealu, ovog leta bio je na meti Bajerna i Real Madrida, ali je odlučio da kaže "da" bogatoj ponudi iz Saudijske Arabije i sa platom od 12.000.000 evra godišnje debelo naplati svoje kvalitete u 33. godini života. Pritom, nije bio zadovoljan zbog prošlosezonske česte podele minutaže sa Dmitrovićem.

Izabrane vesti

U Al Hilalu će Marokanac biti apsolutno zacementiran kod Žorža Žezusa, a ispred sebe će imati Kalidua Kulibalija, Sergeja Milinkovića Savića, Rubena Neveša, Malkom i Nejmara. Na ovo društvance velikan iz Rijada ovog leta potrošio je 289.000.000 evra. Samo je Čelsi sa 323.000.000 evra ovog leta spiskao više novca.

Kakav je posao Sevilja napravila sa Bonom, govori i činjenica da ga je prodala za petorstruko veću sumu od uložene. Monći ga je 2020. godine doveo iz Đirone za svega 4.000.000 evra. Pre toga je bio član Atletiko Madrida, Saragose i marokanskog Vidada, ali u cv-ju nema utakmicu za prvi tim Jorgandžija, već je igrao za B ekipu.

Za Sevilju je odigrao 142 utakmice, primio 141 gol i sačuvao mrežu u 58 navrata, a sudeći po načinu na koji ga je klub ispratio, ostavio je veliki trag. Kraljici Lige Evrope pomogao je da osvoji dve titule u evropskoj B produkciji.

"Uvek si bio primer na terenu i van njega Jasine. Hvala ti za sve i mnogo sreće u budućnosti", stoji na Seviljinom zvaničnom tviteru.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Jasin BonoSeviljaAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara