Milovanović u dresu Partizana protiv Spartaka (© Star sport)
Milovanović u dresu Partizana protiv Spartaka (© Star sport)

Marko Milovanović pomeren iz prvog tima Almerije zbog Luisa Suaresa, dobio devetku i odmah asistirao

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 22:00

Bivši napadač Partizana registrovan za B tim

Na novom početku je Marko Milovanović. Pola godine je proveo u prvom timu, a u nastavku sezone igraće za B tim Almerije.

Do promene statusa je došlo zbog Luisa Suaresa. Ne Urugvajca, koji je pre neki dan potpisao za Gremio, već Kolumbijca istog imena i prezimena, angažovanog na početku januarskog prelaznog roka da osveži napad tima trenera Rubija. Suares je stigao na pozajmicu iz Marselja, ali da bi ga Almerija registrovala i omogućila da igra takmičarske utakmice najpre je morala da oslobodi jedno mesto u kadru. U Španji postoji pravilo da najviše 25 fudbalera sme da bude registrovano u seniorskom pogonu i čelnici kluba su dugo većali kako da reše administrativni problem, jer su sva mesta bila popunjena.

Izabrane vesti

Onda je odlučeno da mladi Milovanović bude prekomandovan u B tim Almerije. Osim toga, i samom Smederevcu bi koristilo da dobije više minuta, pošto je tokom jeseni dobio samo 13 minuta protiv Valjadolida i jedan na meču sa Osasunom.

Tokom vikenda Marko je oslobodio mesto Suaresu, čak mu predao u broj, pa je sa 16-om na poleđini dresa novajlija iz Marselja debitovao u porazu od Sosijedada. Debitovao je Milovanović za B tim Amlerije i to uspešno.

Ta ekipa takmiči se u jednoj od grupa Petoj ligi Španije. U nedelju joj je rival bila Marasena, a utakmica je završena rezultatom 2:1, preokretom u završnici. Gosti su vodili do 90. minuta kad je izjednačio David Kuenka, da bi u drugom minutu nadokande Marko Milovanović sa devetokom na dresu asistirao Lokosi za pobedu.

S obzirom da je Almerija žurila da registruje Luisa Suaresa, postoji i dalje opcija da do kraja prelaznog roka pozajmi nekadašnjeg napadača Partizana (letos napustio Humsku u transferu vrednog 3.500.000 evra) nekom klubu iz Primere ili Segunde. Jedno je sigurno, minuti su mu potrebni. Ako ništa drugo, u B timu ih ima.


tagovi

AlmerijaMarko Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara