Marko Mirić (©Starsport)
Marko Mirić (©Starsport)

Marko Mirić – profesionalni lovac na Zmajeve

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.08.22. | 11:57

Prošle sezone dva gola protiv Voždovca. Sada se nada prvencu u novoj sezoni

Uoči nastupajućeg prvenstvenog okršaja fudbalera Voždovca i Radničkog 1923 u okviru 5. kola Mozzart Bet Superlige (petak, 19 h), svi pogledi usmereni su ka kapitenu kragujevačkog tima Marku Miriću. Iskusni napadač je svojim pogocima obeležio oba prošlosezonska duela ova dva tima i svakako će predstavljati glavnu pretnju po gol Voždovčana i na predstojećoj utakmici.

Mirić je prvi uspešan hitac u voždovačku metu uputio prošle jeseni na Krovu, u utakmici u kojoj su Crveni slavili sa 2:1. Bila je to prava majstorija dugonogog fudbalskog virtuoza, kada je kao na ringišpilu izvrteo kompletnu odbranu Voždovca, pre nego što je stavio pred svršen čin tadašnjeg čuvara mreže popularnih Zmajeva Miloja Prekovića.

Izabrane vesti

Samo par meseci kasnije isti rivali su se sastali na „Čika Dači“, a Mirićev pogodak u 18. minutu utakmice označio je kraj šestomesečne rezultatske agonije kragujevačkog superligaša (1:0).

Vodeći strelac Radničkog prošle sezone još uvek nije namestio nišanske sprave u novom šampionatu, pa gostovanje na Krovu vidi kao idealnu priliku da konačno otvori svoj golgeterski saldo, i to protiv ekipe koja ga očigledno posebno inspiriše.

Zadesilo se tako da prošle sezone budem strelac u obe utakmice protiv Voždovca. Iskreno se nadam da ću ovaj niz nastaviti i u predstojećoj utakmici, ali i da ću konačno prekinuti svojevrsni golgeterski post na startu ove sezone“, poručuje kapiten Crvenih.

Bez obzira na pozitivan skor u međusobnim duelima sa beogradskim timom, Mirić smatra da njegova ekipa neće imati lak posao da u dođe do pozitivnog rezultata na Krovu, gde voždovački Zmajevi retko gube bodove. Interesantno je napomenuti da je uz Partizan i Crvenu zvezdu, Radnički 1923 jedini tim koji je uspeo da odnese sva tri boda sa voždovačkog Krova prošle sezone.

Voždovac je ekipa koja je u nekom našem rangu kvaliteta i sa kojom možemo da se nadigravamo. Radi se o dobro selektiranoj ekipi, koja je u ovu sezonu ušla sa novim trenerom i sigurno im je, baš kao i nama, potrebno određeno vreme da uhvati pravi takmičarski ritam. Tradicija je svakako na našoj strani, dok se sa druge strane oni uzdaju u prednost domaćeg terena, gde retko prepuštaju bodove protivniku. Verujem da će naš kvalitet doći do izražaja na ovoj utakmici i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat na ovom gostovanju“, konstatuje uzdanica Kragujevčana.

Prvi poraz u sezoni, pretrpljen u duelu sa novosadskom Vojvodinom minulog vikenda, nije ostavio značajnije posledice na Mirića i njegove klupske saborce, koji su svesni da su naišli na, u ovom trenutku, jačeg i kvalitetnijeg protivnika.

Vojvodina je pokazala da je izuzetno kvalitetna ekipa, koja će ove sezone pretendovati na sam vrh tabele. Mislim da smo se dobro držali sve do tog primljenog gola i da smo čak imali blagu inicijativu početkom drugog poluvremena. Na kraju su neki taktički detalji i par naših nesmotrenosti odlučili ishod utakmice. U svakom slučaju, izvukli smo pouke iz ovog poraza i verujem da nam se te greške koje smo pravili na ovoj utakmici neće ponavljati“, uveren je Mirić

Prekaljeni internacionalac, koji je svojevremeno upisao i tri nastupa za nacionalni tim Srbije, zadovoljan je učinkom njegove ekipe na samom početku sezone, mada ističe da bi bio još zadovoljniji da je trenutni bodovni saldo bogatiji bar za još jedno dva-tri boda.

Ekipa je nova, kao i stručni štab, tako da je potrebno još neko vreme dok sve ne legne na pravo mesto. Neki moj utisak je da se stvari kreću u dobrom pravcu i uveren sam da će ova sezona biti daleko uspešnija u odnosu prethodnu“, ne krije Mirić optimizam.

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

19.00: (1,95) Voždovac (3,40) Radnički 1923 (4,10)

Subota

18.55: (1,62) TSC (3,80) Novi Pazar (5,80)

21.00: (2,35) Mladost Lučani (3,10) Radnički Niš (3,25)

Nedelja

18.55: (2,00) Radnik (3,40) Kolubara (3,90)

21.00: (1,60) Čukarički (3,80) Spartak (6,00)

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Marko MirićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara