Marko Nikolić odbio milione iz Saudijske Arabije

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.05.20. | 15:48

„Hvalio ga je čak je i Geri Linker“, objašnjava Rusima mađarski menadžer Šandor Varga

Srbija i okruženje. To su bile dosadašnje stanice u karijeri Marka Nikolića. Sledeća će biti najizazovnija, pošto je srpski strateg glavni kandidat da preuzme Lokomotivu iz Moskve i oproba se u jednoj od najkvalitetinijih liga Evrope. Naravno, posle „petice“.

Rusija je sjajna prilika za potpunu afirmaciju 40-godišnjeg stručnjaka, koji je u bliskoj prošlosti imao unosne ponude iz arapskog sveta. Ne pominju se imena klubova i tačni iznosi, međutim, izvesno je da se radi o milionima.

Izabrane vesti

Sve to otkrio je Šandor Varga, mađarski menadžer sa licencom FIFA, u razgovoru sa ruske medije, koji su baš kod Mađara potražili objašnjenje kakav to trener dolazi na njihov teren ovog leta.

To što je Ferencvaroš prošle sezone bio prvak ispred Videotona ne poriče činjenicu da je Nikolić dobar strateg. Lično ga znam, dobra je osoba, za takve ljude pričaju da im je fudbal poziv. Otkriću vam malu tajnu: klubovi iz Saudijske Arabije su želeli da ga angažuju, ali je Marko odbio ogroman novac iz tog dela sveta. Rekao je da ne vidi perspektivnu ili kreativni rad na Bliskom istoku. Isto tako, vrlo je karakteran“, rekao je Varga.

Podsetimo, Nikolić se posle duple krune sa Partizanom, leta 2017. otisnuo u Mađarsku i sa klubom iz Sekešfehervara osvojio najpre titulu, pa kup, ujedno izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope i tako obogatio biografiju.

Nikolić je izgradio vrlo dobru reputaciju radom u Mađarskoj. Podigao je Videoton na viši nivo. Gledao sam uživo meč u Londonu, sa Čelsijem, iako je njegov tim izgubio 0:1 svi nezavisni eksperti su zapazili da su Mađari odigrali sjajno na taktičkom planu. Čak je i Geri Linker hvalio Makra Nikolića. Bio je to ujednačen susret“.

Pred najavljeni angažman, Ruse zanima svaki detalj. Recimo, kakav je Nikolić u praksi.

„Njegovi treninzi su sadržajni, interesantni i kreativni, što govore sami igrači. Prisustvovao sam im i ja nekoliko puta. Razume se, ruski šampionat nije isto što i mađarski. U tamošnjoj Premijer ligi kvalitet je viši, biće to ozbiljan test za Nikolića, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će, recimo, Pep Gvardiola odjednom početi da osvaja trofeje. Sećam se da su ga ismevali na UEFA kongresu za trenere zato što je rekao da ekipa nema ništa s tim što je Barselona osvajala trofeje. Isto tako, Sergej Semak je došao u Zenit i odmah uzeo titulu. Što se Lokomotive tiče, drugo mesto je neuspeh. Trener koji dođe na klupu Moskovljana mora to da razume“.

Prethodnih sedmica prava kampanja vodila se protiv dolaska Nikolića. Zapravo, više je to bio pokušaj da se Juri Sjomin zadrži na klupi, nego što su Rusi imali nešto protiv srpskog trenera. Na kraju krajeva, stižu poslednjih dana od Ivice Olića i Ivice Ilijeva vrlo pohvane reči na Markov račun, a na sličnom talasu plovi i Šandor Varga, iako  ističe da novog trenera Železničara čeka zahtevna misija.

Verujte mi, volim Sjomina, prijatelji smo 30 godina, mora da se ceni sve što je uradio za Lokomotivu, zaslužio je aplauz i postavio Lokomotivu na mestu jednog od najboljih klubova Rusije. Kad je Valeriji Lobanovski napustio Dinamo iz Kijeva svakog sledećeg trenera su poredili s njim. Nemoguće je raditi posle takve legende. Pogledajte koliko je teško svakom stručnjaku posle Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu. Ne znam da li će Sjomina zameniti Nikolić ili neko drugi, ali sam siguran da će mu biti teško, jer Lokomotivini navijači zaslužuju dobrog trenera“, dodao je Šandor Varga.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Marko NikolićLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara