Marko Nikolić stručnjak za derbije – 13 utakmica, osam pobeda, samo jedan poraz

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.19. | 22:12

A večeras trijumf nad navećim timom Mađarske

Možda mu titula polako klizi iz ruku (drugo mesto, osam koraka zaostatka), ali izgleda da je Marko Nikolić čvrsto rešio da još jednu sezonu, ipak, završi peharom. Srpski stručnjak na klupi Videotona servirao je pravu malu osvetu Ferencvarošu, tukao ga na njegovom terenu i kako sad stvari stoje igraće u polufinalu Kupa Mađarske, gde će, ako eliminiše najveći tamošnji klub, biti i najveći favorit za konačno slavlje.

Nikolićev Vidi je u prvom meču četvrtfinala slavio u Budimpešti 2:1, zahvaljujući golovima kapitena Ronalda Juhasa već u prvom minutu i Brazilca Paula Vinisijusa u 58. dok lideru na tabeli, na čijoj klupi sedi Ukrajinac Sergej Rebrov, nije vredelo ni izjednačenje koje mu je doneo Goriran u 27. minutu.

Izabrane vesti

Revanš je na programu 3. aprila u Sekešfehervaru, gde Nikolićev tim igra vrlo dobro i ako se ima u vidu kakve rezultate postiže na svom terenu očekuje se da overi plasman u završnicu.
Naravno da sam zadovoljan pobedom, međutim, ne bi ona smela da nas uljuljka jer ništa još nije gotovo. Ferencvaroš je odličan tim i biće velika borba u revanšu. Oba gola dali smo posle prekida u utakmici koja nije obilovala velikim brojem šansi. U dobrom smo nizu, u poslednjih sedam utakmica imamo šest pobeda i remi, ali mi se čini da ne dobijamo dovoljno poštovanja za ono što radimo. Možda zato što smo lane podigli lestvicu visoko, osvajanjem titule i učinkom u Ligi Evrope, ali su igrači pokazali psihološku snagu i ponosan sam na njih“, rekao je Marko Nikolić posle meča u kome je 72 minuta na terenu proveo bivši centarfor Partizana, Marko Šćepović.

Ono što je posebno interesantno jeste podatak da je Nikolić na ovaj način podebljao fantastičan učinak kad je reč o direktnim sudarima sa najjčim konkurentima u državama u kojima je radio. Ovo mu je bio šesti derbi sa Ferencvarošem u poslednje dve sezone - bilo u prvenstvu, bilo u kupu - a ima učinak od tri pobede, dva remija i samo jednog poraza. Prethodno je u Sloveniji kao strateg Olimpije vodio derbi sa Mariborom u Ljudskom vrtu, okončan bez pobednika, a posebno impresivan bio je u Srbiji, gde je za kormilom Parnog valjka šest puta izlazio na crtu Crvenoj zvezdi i slavio pet puta uz samo jedan remi.

Ukupno 13 utakmica, osam pobeda, četiri remija i jedan jedini poraz. Stručnjak za derbije.

FOTO: www.molvidi.hu


tagovi

VideotonMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara