(©Reuters)
(©Reuters)

Marko Rojs vratio kapitensku traku

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.23. | 22:11

Dortmund traži novog lidera

Potez kakav se ne viđa svakog dana: Marko Rojs je „podneo ostavku“ na funkciju kapitena Borusije Dortmund!

Iskusni as, igrač sa najvećom težinom u crno-žutom timu, posle pet godina nošenja trake, rešio je da je se odrekne. Nema nikakve afere, niti skandala, Rojs se sam obratio javnosti i otkrio svoju odluku.

Izabrane vesti

„Imao sam mnogo vremena na odmoru i odlučio sam da vratim kapitensku traku. Sa ponosom sam je nosio pet godina. Bila mi je velika čast. Hvala svima na prelepoj podršci. Obavestio sam treenra Terzića i direktora Kela o svojoj odluci pre treninga u sredu, želim im sreću da pronađu jako, jako dobrog naslednika. Siguran sam da će uspeti“, rekao je Rojs u video poruci na društvenim mrežama.

Istina, nekadašnji nemački reprezentativac nije objasnio konkretan razlog za ovu odluku. Da li je, možda, ispuštena šampionska titula u poslednjem kolu nešto slomila u njemu, pa je rešio da ulogu lidera na terenu prepusti nekom drugom.

U svakom slučaju, nekoliko je kandidata koji bi mogli da ponesu traku, špekulišu nemački mediji. Među njima su golman Gregor Kobel, pa defanzivci Niko Šloterbek i Niklas Zule, vezisti Emre Džan i Julijan Brandt. Vremena za odluku ima, pošto će prvi meč u novoj sezoni Dortmund igrati tek 12. avgusta. 


tagovi

Marko RojsBorusija DortmundBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara