Marko Roze (©AFP)
Marko Roze (©AFP)

Marko Roze: S kojim pravom pričamo da moramo da pobedimo? Zvezda je dovela bombe, Hvan trči 13 kilometara

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 09:53

Lajpcigov trener hvali beogradske crveno-bele

Bili su bolji, zasluženo pobedili i treba im čestitati. Mada, utisak je da u Nemačkoj nisu previše zadovoljni igrom Lajpciga u slavlju od 3:1 protiv Crvene zvezde. Očekivali su valjda mnogo dominantnije izdanje svog tima. Srpski fudbal ne uživa preveliki ugled u Evropi. Međutim, trener Lajpciga Marko Roze nimalo nije zadovoljan takvim konstatacijama.

Izabrane vesti

Važno je da ostanemo gladni. Čuo sam da su na Dazonu (striming platforma, prim.aut) opet pričali o utakmici koju Lajpcig mora da dobije. Tako nešto za mene ne postoji. To je izraz nepoštovanja prema protivniku“, rekao je Roze posle meča trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Zaista je i bilo tako. Lajpcig jeste bio bolji, ali daleko od toga da Crvena zvezda nije imala svoje šanse. Nemci su se možda iznenadili. Roze nije.

Ovo je šampion Srbije. Koji je pred kraj prelaznog roka aktivirao nekoliko bombi“.

Recimo, In-Bom Hvana iz Olimpijakosa. Njega je Roze posebno nahvalio.

Izvanredan igrač koji trči 13 kilometara po utakmici. A mi onda pričamo o obaveznim pobedama. S kojim pravom? Unižavanjem protivnika samo podižemo visinu s koje možemo da padnemo“.

Roze je posebne komplimente podelio njegovim izabranicima Davidu Raumu i Ćaviju Simonsu.

Raum je samo potvrdio u kakvoj formi igra ove sezone. Uvek želi sve. Večeras je sve ispalo dobro. Dao je i gol, zatvorio svoju stranu. Igrač utakmice – čestitam“.

Ćavija Simonsa još vše su hvalili saigrači. Recimo, Kristof Baumgartner.

Ono što njega karakteriše je neverovatna glad. Vidi se da hoće da postigne gol na svakoj utakmici. Donosi nam mnogo kvaliteta“.

I nije samo to, Baumgartneru se posebno dopada što Simons ne zanemaruje ni defanzivne zadatke.

Znao sam da je veliki napadač, ali nisam znao da je i tako neprijatan protivnik. Samo neka nastavi ovako. U tom slučaju za njega nema gorne granice“.

Za kraj o samoj utakmici...

Ono što nije bilo dobro je što smo previše lako gubili lopte u odbrani. Jednom ili dva puta smo imali i sreće, moramo bolje. Na ovom nivou moglo je da ispadne sasvim drugačije. Ali sve skupa, bili smo bolji tim u većem delu utakmice. Mogli so da damo još dva, tri ili četiri gola... Dobili smo, preživeću. Sada idemo u Beograd, jedan od najvrelijih stadiona u Evropi i tome se unapred radujemo“.


tagovi

Marko RozeHvan In Bom

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara