(MN Press)
(MN Press)

Marko Savić napustio Voždovac devet dana pre nastavka prvenstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 11:47

Sa perspektivnim stručnjakom otišao i Nikola Puača

Samo devet dana pre nastavka šampionata Srbije, Voždovac je prinuđen da traži trenera. Razlog: neočekivani rastanak sa Markom Savićem. Neočekivani, jer je mladi stručnjak radio dobro i delovalo je da sa njim Zmajevi imaju budućnost, ali u četvrtak jutro jedan od najtalentovanijh startega na domaćoj sceni je saopštio čelnicima kluba odluku o povlačenju.

Kao motiv je naveo lične razloge, a šta god da je po sredi, rukovodstvo je to želju Savića ispoštovalo, iako je bilo zadovoljno načinom na koji je vodio tim do šestog mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige i četvrtfinala Kupa Srbije, gde je sam Savić gajio velike ambicije i pominjao da ima šanse za pehar, iako je prvi naredni protivnik sastava iz Zaplanjske Partizan. A sa velikima je pokazao da zna, jer je savladao Crvenu zvezdu, dobio i Vojvodinu, ostao neporažen protiv Čukaričkog i baš se na Banovom brdu pominjao kao mogući kandidat posle rastanka sa Igorom Matićem, da bi šansu dobio povratnik, Gordan Petrić.

Izabrane vesti

Zasad se ne zna ko bi mogao da nasledi Marka Savića, ali je isto tako izvesno da sa njim u paketu Voždovac napušta i Nikola Puača, njegov prvi saradnik od leta 2022.

Ranije se pominjalo da Savića cene i van granica Srbije, te se ruski Soči raspitivao može li da ga anagažuje.

Ovo je već šesta promena trenera u Superligi tokom pauze između jesenjeg i prolećnog dela prvenstva, ranije su registrovane rokade u Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Novom Pazaru, Čukaričkom, Radniku i niškom Radničkom.


tagovi

fk voždovacMozzart Bet SuperligaMarko Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara