Silva, Mitrović i Danijel Džejms (Reuters)
Silva, Mitrović i Danijel Džejms (Reuters)

Marko Silva o slučaju Mitrović: Ne trenira sa saigračima kako bi trebalo, ne igra utakmice, moramo brže da dovodimo igrače

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.07.23. | 10:09

Trener Fulama rekao da i sam ima ponudu iz Saudijske Arabije, ali da će ostati u Londonu

Peku se navijači Fulama na tihoj vatri. Samo nekoliko dana pošto je objavljena vest da bi mogli da ostanu bez Aleksandra Mitrovića, suočeni su sa informacijom o potencijalnom rastanku sa Markom Silvom. A ne bi bilo zgodno da u istom prelaznom roku i najbolji igrač i šef stručnog štaba promene sredinu. Naravno, reč je o ponudama iz Saudijske Arabije.

Za srpskog golgetera zainteresovan je Al Ahli iz Džede, a portugalskog trenera želi Al Ahli. I nudi pravo bogatstvo, u vidu 46.000.000 evra za dve godine ugovora.

Izabrane vesti

”Da, imam ponudu, rekao sam čelnicima Fulama šta mislim o njoj. Neću nikog da lažem da sam dobio ponudu, ali ne bih dalje da pričam na tu temu. Više puta sam pokazao posvećenost Fulamu, kako prošle sezone, tako i one pre. Ta posvećenost je jasna i tako će se nastaviti”, deluje na osnovu poslednje rečenice da će Silva odbiti mogućnost selidbe na Bliski istok.

Ako Silva neće u Saudijsku Arabiju onda Aleksandar Mitrović hoće. Preciznije, želeo bi, ali mu Fulam ne dozvoljava. Ovde ima osnova za razumevanje obe strane. Srbin je toliko dobrog učinio za klub iz Londona da je zaslužio da ga pusti i da u doba kad svi hrle na Arabijsko poluostrvo zaradi ogroman novac transferom u Al Hilal. S druge strane, ako ode Mitrović onda nema ko da daje golove. Samo zamislite Fulam bez Smederevca i postaće jasno da je dalji napredak kluba ugrožen. A opet, kako odoleti zovu novca.

To nije idealan scenario”, potvrđuje Silva nezavidan status prvog napadača.  “Kao što znate, Mitrović neće igrati naredni meč, nije igrao ni prošle srede, ne trenira kako bi trebalo sa saigračima. Razgovarali smo, zna šta mislim. Moj zadatak je da pružim najbolje igračima koje vodim i da ih zaštitim koliko mogu. Ponekad morate da doneste odluke koje su samo na njima”.

Mitrović navodno ima usmeni dogovor sa Arapima, ali je problem u Fulamu koji je, da bi oterao “udvarače” postavio cenu od 60.000.000 evra. A nije jedini koga traže u inostranstvu.

Svi znate i za Žoaa Palinju i druge momke koji su na radaru. To je normalna situacija. Voleo bih da je drugačije, ali je izmaklo mojoj kontroli kao trenera”.

Tu se misli na činjenicu da su Kolibari već ostali bez sedmorice fudbalera iz minule sezone. Ruku na srce, ne toliko bitnih. Još nisu doveli nijednog, a vremena do početka prvenstva je sve manje.

Razmišljam o mnogo više stvari nego o slučaju Mitrović, verujte mi. Izgubili smo sedam igrača iz prošle sezone. Srećom, glavni su tu, ali kada smo ostali bez toliko opcija moramo da se pripremamo za celu sezonu u Premijer ligi. Nismo doveli makar jednog novog, bar da malo obradujemo navijače, što predstavlja najveći izazov za mene. Želimo da kompletiramo tim, ali da ga gradimo brže nego prošle sezone. Tad smo tokom poslednje dve sedmice smo sklopili dobar posao za sve igrače, ali to nije dovoljno da se pripreme za takmičenje kao što je Premijer liga”, dodao je Marko Silva.


tagovi

Marko SilvaAleksandar MitrovićFulamSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara