Marko Živković i Saša Zdjelar (© Star sport)
Marko Živković i Saša Zdjelar (© Star sport)

Marko Živković časti za prvenac: Saša, imaš čokoladu za asistenciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 11:44

Desni bek postao 16. različiti strelac za Partizan od početka sezone

Golove daju svi. Od napadača se to očekuje (Rikardo Gomeš je prva puška tima, Kvinsi Mening pogodio dvaput u prvom kolu Kupa Srbije), centralnim vezistima i(li) krilima je takođe prirodno (Marković, Terzić, Jojić, Pantić...), znaju i štoperi da se upišu u listu strelaca (pitajte samo Igora Vujačića i Sinišu Saničanina za eliminaciju Santa Klare), ali za bekove je to raritet.

Zato hici Slobodana Uroševića na početku Superlige, te Ivana Obradovića na gostovanju Mladosti u Lučanima imaju posebnu težinu. U sredu im se priključio kolega po poziciji, samo sa suprotnog kraja terena, Marko Živković, na meču sa Trajalom proširivši arsenal crno-belih. Zimski povratnik iz Voždovca postao je 16. različiti strelac za sastav Aleksandra Stanojevića od početka sezone, a duel sa Kruševljanima ostaće mu večno urezan u sećanju. Postigao je prvenac za voljeni klub. Posle 28 utakmica ili 2.148 minuta takmičarskog fudbala.

Izabrane vesti

Često sam zamišljao kako dajem gol za Partizan. Znao sam otprilike da će biti na ovaj način, jer sam bio često u ovakvim situacijama. Prelep osećaj. Saša Zdjelar je lepo video gde se nalazim i da lopta tu može da prođe. Iskoristili smo šansu, još jednom mu hvala. Dobiće čokoladu“, dobro je raspoložen Živković, najavljujući čast za asistenta ne propušta da pomene kako pogodak za konačnih 3:0 posvećuje porodici.

Očekivano slavlje nad liderom Srpske lige „Istok“ predstavlja uvod u zgusnut red vožnje Parnog valjka, koji će do naredne reprezentativne pauze odigrati sedam utakmica u 24 dana.

„Svaka utakmica je 'na život', posebno što će zbog lošeg vremena tereni biti teški. Dosad nismo imali problema. Tako razmišljamo i za budućnost, da pobedimo sve do kraja“.

Živković je sezonu počeo kao drugi izbor na poziciji desnog beka, ali sve češće dobija prednost u odnosu na Aleksandra Miljkovića.

Imamo dosta utakmica i trudim se, svaki put kad dobijem šansu u rotaciji, da pružim maksimum. Drago mi je da me saigrači vole, najvažnije je da opravdam šefovo poverenje kada uđem u igru“, dodao je Marko Živković.


tagovi

Marko ŽivkovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara