Živković protiv bivšeg kluba (© MN Press)
Živković protiv bivšeg kluba (© MN Press)

Marko Živković: Normalno je da se promašuje

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 11:17

„Nikola Aksentijević zaslužuje da igra u ozbiljnoj ligi“, smatra desni bek Partizana

Ekspresno se Partizan oporavio od poraza u 164. večitom derbiju i definitivnog „zbogom“ tituli, vratio dug Radničkom za jesenjih 0:1 na Čairu, bio dovoljno motivisan, rastrčan i uverljiv da pobedi...

Jedino što, kao kamenčić u cipeli, smeta treneru Aleksandru Stanojeviću je loša realizacija. Čak 20 puta pokušali su njegovi izabranici da matiraju Milorada Kojića, a u tome su uspeli samo Takuma Asano i Filip Holender.

Izabrane vesti

I igračima je jasno da je procenat realizovanih prilika trebalo da bude veći. Doduše, primarni cilj, u vidu tri boda, je ostvaren.

Imali smo dosta šansi, posebno u prvom poluvremenu, minimum tri, četiri stopostotne prilike. Nismo ih iskoristili da već tad rešimo utakmicu. To je fudbal, normalno je i da se promašuje i daje, bitno je da smo na kraju pobedili i da smo dobro izgledali na terenu. Šef je čestitao svima i drago mi je da smo se brzo podigli kao ekipa posle utakmice u derbiju i nastavili tamo gde smo stali“, istakao je Marko Živković.

Desni bek, pristgao zimus iz Voždovca, odmenio je Aleksandra Miljkovića i motoričkim sposobnostima i serijom ubacivanja nagovestio da bi mogao da bude opcija više u rotacionom sistemu stručnog štaba. Ovo mu je bila tek treća prvenstvena utakmica u 2021, prva posle tri susreta koja je presedeo na klupi.

Osećao sam se odlično iako nisam dugo igrao i nisam u potpunom takmičarskom ritmu, ali na svakom treningu dajem maksimum i čekam šansu. Sa Aleksandrom Miljkovićem pričam svaki dan, u odličnim smo odnosima, jedan drugom pomažemo, podržavamo“.

Što se tiče utakmice, Živković je zadovoljan izdanjem crno-belih.

„Osećaj je fenomenalan, posebno što smo igrali na našem stadionu. Bila je dosta teška utakmica, Radnički je pokazao da je odlična ekipa, iako nije baš u sjajnoj formi što se tiče rezultata tiče. Bio sam deo te ekipe i znam da zaslužuje da se bori za Evropu“.

S obzirom da je pre dve godine igrao za Radnički, stigao je Marko da se ispriča sa nekim od nekadašnjih kolega. I da sretne bivšeg poznanika iz crno-belog dresa.

Nikola Aksentijević je deo ekipe tokom mog prvog mandata u Partizanu, odličan je fudbaler, zaslužuje da igra u ozbiljnoj ligi i mislim da će posle Niša i otići negde, dok Petra Đuričkovića ne poznajem“, dodao je Marko Živković.


tagovi

FK PartizanMarko ŽivkovićNikola Aksentijević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara