Marko Živković (©Starsport)
Marko Živković (©Starsport)

Marko Živković pred povratkom u Partizan

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 21:44

Kao rezervna opcija Aleksandru Miljkoviću

Novi desni bek Partizana trebalo bi da bude Marko Živković, saznaje MOZZART Sport.

Letos je pik bio Jovan Vlalukin (crno-beli nisu želeli da plate 200.000 evra Metalcu na ime obeštećenja), minulih dana pominjalo ime Nikole Aksentijevića (navodno se prvotimac Radničkog hvalio prijateljima da je pred angažmanom), figurirao je u jednom trenutku Aranđel Stojković (sve dok se nije u Vojvodini preselio na mesto zadnjeg veznog), da bi češljanjem superligaških opcija procenjeno kako je fudbaler Voždovca najbolje rešenje u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Živkovića je izabrao sportski sektor kluba iz Humske 1 kao igrača koji odgovara zahtevima Partizanovog stila. Sad je na rukovodiocima da pronađu zajednički jezik za čelnicima Zmajeva, a imajući u vidu dobru poslovnu saradnju klubova u nekoliko prethodnih prelaznih rokova, očekuje se da dogovor brzo bude postignut.

Tim pre što 26-godišnji defanzivac ulazi u završnih šest meseci ugovora, slobodan je da pregovara sa drugim klubovima bez znanja Voždovca, u skladu s tim podacima očekuje se da i obeštećenje bude simbolično.

Ako sve bude u redu, a prema saznanjima našeg portala smetnji gotovo da nema, Marko Živković će se vratiti u Humsku 1 posle sedam godina. U januaru 2014. je prešao u Vojvodinu, jer nije bio u planovima novog trenera Marka Nikolića – zanimljivo, u tom prelaznom roku na Topčidersko brdu baš iz Novog Sada stigao je Miroslav Vulićević – put ga je posle „Karađorđa“ vodio u litvansku Suduvu, Dunajsku Stredu iz Slovačke, niški Radnički, da bi leta 2019. potpisao za klub sa krova Tržnog centra „Stadion“.

Za sezonu i po odigrao je 32 utakmice. U prethodnoj je tražio sebe, da bi se u aktuelnoj ustalio i odigrao svih 19 prvenstvenih mečeva. Bez propuštenog minuta. I, bio ofanzivan – baš ono što je potrebno Parnom valjku – što se videlo kroz dva gola i tri asistencije.

Živković pripada „klasi 1994“ (Aleksandar Mitrović, Lazar Marković, Nikola Ninković...), u mlađim kategorijama Partizana stasavao je pod palicom trenera Zvonka Popovića, dok su ga u prvom timu trenirali Vladimir Vermezović i Vuk Rašović.

Zamišljeno je da kod Aleksandra Stanojevića predstavlja alternativu letos angažovanom, još jednom povratniku, Aleksandru Miljkoviću.


tagovi

SuperligaMarko Živkovićfk voždovacFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara