Roho i Megvajer (©Reuters)
Roho i Megvajer (©Reuters)

Markos Roho žestoko po Megvajeru i Solskjeru: Stavljao ga je da igra samo jer je skupo plaćen

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 18:07

Bivši štoper Mančester Junajteda o razlozima zbog kojih je otišao iz kluba

Transfer Harija Megvajera iz Lestera u Mančester Junajted leta 2019. i dalje je najskuplji ikada kada se govori o štoperima. Mnogi se, ipak, pitaju zašto je klub sa Old Traforda dao čak 87.000.000 evra za momka iz Šefilda, a svojim igrama i čestim kiksevima Megvajer je više puta potvrdio da je ta zbunjenost legitimna.

Među kritičarima engleskog defanzivca je i njegov bivši saigrač, Markos Roho.

Izabrane vesti

Kapiten Boke Juniors pričao je za argentinski Tić o periodu karijere u sezoni 2019/2020, u kojoj je izgubio mesto standardnog prvotimca upravo zbog Megvajera. Prilično oštar bio je Argentinac, navodeći da je tadašnji trener Ole Gunar Solskjer prednost Englezu davao samo zbog činjenice da je skupo plaćen, ne uzimajući u obzir kvalitete igrača.

"Tokom 2019. igrao sam veoma dobro u Engleskoj. Igrao sam Ligu Evrope, ali sam bio ljut na trenera jer je u prvenstvu prednost u startnoj postavi davao Megvajeru umesto meni. Hvala Bogu da su ga konačno sklonili i da sada igra Lisandro Martinez", izjavio je Roho, koji je u Junajted stigao 2014. na poziv Luja van Gala.

U sezoni po dolasku Megvajera Argentinac je odigrao samo jedan meč kao starter u Premijer ligi. Nezadovoljan statusom, tražio je odlazak...

"Jednog dana sam otišao kod Solskjera i rekao mu da me pusti u drugi klub ili da me vrati u startnu postavu. Rekao sam mu da je pogrešno to što ne igram, ali mi je odgovorio da Megvajer mora da igra jer je tako skupo plaćen".

Nije bilo lako temperamentnom Gaučosi da se pomiri s trenerovim objašnjenjem. Ne krije da ga je, čak, i opsovao.

"Već tada je pravio velike greške u igri, pa sam rekao Solskjeru: Ku***n sine, pusti me da igram jer ovaj momak pravi ogromne greške iz utakmice u utakmicu".

Na Rohovo neigranje dodatno je uticala i povreda, pa mu je Norvežanin šest meseci kasnije izašao u susret i pustio ga na pozajmicu u Estudijantes, gde je i ponikao, a februara 2021. je kao slobodan igrač prešao u Boku Juniors.


tagovi

Mančester JunajtedMarkos RohoHari MegvajerOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara