Din Smit (©Reuters)
Din Smit (©Reuters)

Marš će morati da pričeka, Lesterova sudbina u rukama Dina Smita

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 15:45

Doskorašnji trener Noriča pokušaće da kao privremeno rešenje ostavi Lisice u Premijer ligi

Spekulisalo se o Grejamu Poteru i Tomasu Frenku, mada je Džesi Marš bio najozbiljniji kandidat da nasledi Brendana Rodžersa u Lesteru. Bio je američki stručnjak na korak od preuzimanja klupe na King Paueru, ali je u poslednjem trenutku u prvi plan izbio Din Smit, javlja Atletik.

Prema saznanjima pomenutog medija, Lester je u odmakloj fazi pregovora sa iskusnim engleskim trenerom koji bi ekipu preuzeo privremeno, do kraja sezone. Verovali su u klubu da bi Adam Sedler i Majk Stouvel, vršioci dužnosti trenera prvog tima, mogli da odrade posao do kraja sezone kada bi klub pronašao trajno rešenje, međutim, dva vezana poraza nakon Rodžersovog odlaska dovela su do promene plana.

Izabrane vesti

Međutim, pitanje je da li je pravo rešenje Lesterovih problema čovek koji je prethodna dva posla završio neslavno – otkazima. Prvo u Aston Vili, potom u Noriču sa kojim se rastao u decembru.

Smit je u Noriču, dodaje, sarađivao sa Kregom Šekspirom, nekadašnjim trenerom Lestera koji je ostao u dobrim odnosima sa ljudima iz stručnog štaba Lisica, te će se vratiti na King Pauer kao Smitov pomoćnik.

Ukoliko na kraju dođe do dogovora dveju strana, Smit bi na klupi Lestera mogao da ima vatreno krštenje u subotu protiv Mančester Sitija. Trenersku karijeru započeo je u Volsolu, a pored Vile i Noriča predvodio je još Brentford od decembra 2015. do oktobra 2018. godine.

Osam kola pre kraja prvenstva Lester je na pretposlednjem mestu sa 25 bodova, dva manje od Evertona, prvog tima iznad crte.



tagovi

Din SmitLester

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara