Pau Lopez (Reuters)
Pau Lopez (Reuters)

Marselj doveo golmana Rome, kraj Mandandine ere među stativama

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 22:15

Nastavljena serija potpisa na Velodromu

Marselj svakog dana obraduje navijače ponekim pojačanjem. Sada je red na golmana.

Roma je zvanično potvrdila da je klubom sa Velodroma sklopila dgovor o pozajmici španskog golmana Pau Lopeza. Čuvar mreže kojeg je Vučica platila Betisu preko 23.000.000 evra nikada nije opravdao očekivanja na Olimpiku i italijanski klub je jedva čekao da ga se reši. Javio se Marselj i dogovorio pozajmicu vrednu 1.000.000 evra. Ako Lopez u narednoj sezoni odigra 20 utakmica u svim takmičanjima, automatski će se aktivirati otkupna klauzula i Francuzi će Romi da plate dodatnih 14.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ostaje još samo da Marselj sa Špancem dogovori neke detalje oko ličnih uslova i da Lopez prođe lekarske preglede. Ali to bi sve trebalo da budu formalnosti.

Španac dolazi kao izričita želja novog sportskog direktora Pabla Longorije koji nije zadovoljan veteranom Stivom Mandandom koji je u Marselju odigrao preko 450 utakmica. Golmana Lopezovog tipa je tražio i trener Sampaoli pa je utisak da je era iskusnog Francuza na Velodromu završena.

Lopez je šesto pojačanje Marselja ovog leta. Otkupljen je argentinski štoper Leonardo Balerdi od Borusije Dortmund za 11.000.000 evra, kupljen je brazilski vezista Žerson iz Flamenga za 25.000.000, mlado Barsino krilo Konrad de la Fuente za 3.000.000, od Rome je pozajmljen Džengiz Under, a od Arsenala vezista Mateo Genduzi. Očekuje se otkup španskog desnog beka Pola Lirole od Fiorentine, kao i dolasci brazilskog štopera Luana iz Santosa, francuskog štopera Vilijama Salibe iz Arsenala, argentinskog napadača Đovanija Simeonea iz Kaljarija i argentinskog krila Tijaga Almade iz Veleza.

Marselj sa potpuno novim timom ulazi u novu sezonu.


tagovi

Pau Lopezletnji prelazni rok 2021Stiv Mandanda

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara