Foto: twitter.com/OM_Officiel
Foto: twitter.com/OM_Officiel

Marselj nastavlja da se pojačava: Balerdi potpisao na pet godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 11:27

Posle akvizicija iz Flamenga i Barselone, stiglo i pojačanje iz Borusije Dortmund

Leonardo Balerdi ostaje u Marselju. Pisalo se da bi mogao da stigne na novu pozajmicu, pošto francuski klub nije bio spreman da plati dogovorenih 14.000.000 evra za otkup njegovog ugovora posle prošlogodišnje pozajmice. Ipak, dve strane su pronašle zajednički jezik, Borusija Dortmund je popustila i prodala talentovanog Argentinca za 8.000.000 evra.

Balerdi je u januaru 2019. godine stigao na Signal Iduna Park iz Boke Juniors. Milioneri su defanzivca platili 16.300.000 evra, a minulog leta su ga prosledili u Marselj na pozajmicu. Upisao je 21 nastup u Ligi 1 i ubedio upravu kluba sa Velodroma da ga zadrži. Dortmundu je saopštio da želi da ide, kako bi bio u sredini u kojoj će igrati standardno, a nemački klub mu je izašao u susret.

Izabrane vesti

Iako je Olimpik imao opciju da ga otkupi za 14.000.000 evra, nije bio spreman to da plati. Borusija je na kraju popustila i dozvolila Belardiju da promeni sredinu za 6.000.000 manje. Posle uspešno odrađenih lekarskih pregleda Argentinac je parafirao petogodišnju saradnju sa Marseljom.

Tako je 20-godišnji fudbal postao treće pojačanje Marselja u tekućem prelaznom roku. Pre njega je za 3.000.000 evra od Barselone otkupljen američki vezista Konrad de la Fuente, dok je za Žersona iz Flamenga izdvojeno čak 25.000.000 evra. Očekuju se narednih dana još makar tri transfera na Velodromu, na pozajmice bi u klub trebalo da stignu golman Pau Lopez i krilni fudbaler Džengiz Under iz Rome, kao i talentovani francuski štoper Vilijam Saliba iz Arsenala.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Leonardo BalerdiMarseljBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara