Ivan Ilić (©AFP)
Ivan Ilić (©AFP)

Marselj nije zatvorio transfer, Torino podiže ulog za Ivana Ilića – spreman Veroni da pošalje 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 12:39

Urbano Kairo ne odustaje od namere da ispuni želju Ivanu Juriću

Čelsi vedri i oblači zimskom pijacom, nema previše sapunica, jedna od retkije vezana je za budućnost Ivana Ilića. Srpski reprezentativac tražena je roba, kako na Apeninima, tako i u u drugim “ligama petice”. I čini se da će ga Verona teško zadržati.

Na Bentegodiju su glatko odbili Brajtonovu ponudu tešku 15.000.000 evra, nisu želeli ni da čuju, a kamoli pregovaraju oko prosleđivanja Ivana Ilića u Torino za bagatelu. Igrali su se iz torinskog kluba sa nervima davljenika, oklevali da ponude sumu koju je Verona očekivali i uleteo je – Marselj. Ali, transfer nije zatvorio…

Izabrane vesti

Dobio je Torino dovoljno vremena da reaguje, i prema pisanju italijanskih medija predsednik Urbano Kairo spreman je da podigne ulog i Veroni dostavi onoliko koliko traži – celih 20.000.000 evra. Francuzi su, navodno, želeli da obeštete tim iz grada Romea i Julije sa 18.000.000.

Jedno je sigurno – bitka za potpis Zvezdinog đaka tek će se rasplamsati. Ništa nije gotovo, vodiće tri kluba i igračevi zastupnici pregovore do kraja prelaznog roka. Ipak, previše vremena nije ostalo, još samo sedam dana do zatvaranja pijace.

Teško će Verona zadržati Ivana Ilića za koga su se početkom januara raspitivali i Napoli i Lacio, jer na leto bi mogla da inkasira znatno manje novca, ukoliko ne opstane u Seriji A. I zbog toga ne koči transfer ove zime, ali hoće da izboksuje što više novca. Deluje da će u tome i uspeti.

Pitanje je samo na koju će stranu srpski reprezentativac… Tačnije, kod kog hrvatskog stratega. Kod Igora Tudora u Marselj ili Ivana Jurića – sarađivali u Veroni – u Torino. Na Velodromu bi izvesno igrao Ligu šampiona, dok ni selidbom u torinski klub radio u dobro poznatom okruženju i uvećao srpsku koloniju. Članovi Granate već su Nemanja Radonjić, Saša Lukić i Vanja Milinković Savić.

Ivan Ilić je od dolaska u Italiju u Veroninom dresu sakupio 76 nastupa, dao je pet golova i namestio jedan više. Poslednji Darku Lazoviću protiv Lečea u Seriji A.




tagovi

Zimski prelazni rok 2023Ivan IlićVeronaTorinoMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara