Ruslan Malinovki (Reuters)
Ruslan Malinovki (Reuters)

Marselj završio prvo pojačanje: Stiže ukrajinski bombarder!

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.01.23. | 18:12

Pozajmica koja će da preraste u obavezan otkup ugovora

Upornost se isplatila, Marselj će dobiti pojačanje koji je čekao mesecima.

Još prošlog leta je klub sa Velodroma insistirao na dovođenju ukrajinskog ofnazivnog vezista Ruslana Malinovskog iz Atalante. Nudio je Džengiza Undera u trampi, pokušavao da nađe formulu za transfer Ukrajinca ali je Atalanta bila nepopustljiva. Malinovski je ostao u Bergamu ali se Marselj vratio po njega ove zime i na kraju dobio zeleno svetlo za transfer.

Izabrane vesti

Promenio se poslednjih meseci i status Malinovskog kod trenera Gasperinija, izgubio je mesto u timu i zato je Atalanta ipak rešila da ga pusti. Prihvaćena je ponuda o šestomesečnoj pozajmici koja će prerasti na leto u obavezan otkup ugovor: 10.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse. Ugovor će biti potpisan do leta 2026. godine. Malinovski se sutra očekuje u Marselju na lekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Marselju je bilo neophodno pojačanje u ofanzivnoj liniji tima s obzirom na povredu Amina Harita, odlazak Brazilca Žersona u Flamengo i odlazak kolumbijskog napadača Luisa Suareza u Almeriju. Malinovski se najbolje snalazi u ulozi polušpica a poznat je po razornom šutu levom novom. Malo igrača na svetu ima tako ubojitu levicu kao Ukrajinac. Trener Igor Tudor ga dobro poznaje iz dana kada je radio u Italiji i verovatno nećemo dugo čekati na debi Malinovskog u dresu Marselja.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Ruslan Malinovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara