Dimitri Paje u prodoru (©Reuters)
Dimitri Paje u prodoru (©Reuters)

Marselj zgromio bezidejnu Nicu! Aleksis seče kao mačem, golčina Tavaresa; Dioni opet pogodio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 16:56

Sedmica Monpeljea na gostovanju Brestu, nova asistencija Komnena Andrića

Na Alijanc Rivijeri – pomračenje! Nica ne može da se sastavi na početku sezone.

Lusijen Favr prolazi kroz pakao, dogurao je do četvrtog kruga, ponovo ga je sastavila realnost. Nica trenutno ne može da primiriše najkvalitetnijima u Francuskoj, miljama je udaljena. Razmontirao ju je Marselj, razbio u paramparčiće i nabacio tonu briga na pleća švajcarskog stratega, kome je donekle olakšavajuća okolnost što trenutno ne može da računa na sve najbolje igrače, ali opravdanje za totalnu odsutnost nikako ne može biti – 3:0 (3:0).

Izabrane vesti

Troma je Nica, daleko od prave forme i bez rešenja kada uđe u završnu trećinu terena. Pomalo bezidejna. Do potresa još nije došlo, ali pitanje je koliko će na Alijanc Rivijeri trpeti greške, bleda izdanja, prosipanje bodova... Jer će se tek nagužvati raspored, igranje četvrtak-nedelja postati konstanta, a boljitka nema ni u naznakama. Nicin učinak u Ligi 1 je ispod svakog proseka: iz četiri kola sakupila je cela dva boda, u zoni je ispadanja, i to može da raduje Partizan, ali i da bude mač sa dve oštrice. Do duela u Humskoj ostalo je nešto jače od dve sedmice...

Marselj se igra fudbala, iako razmirice u svlačionici postoje. Ali, Igor Tudor vatru drži pod kontrolom, ne dozvoljava da se rasplamsa i sve zahvati. Zakrvio je sa mnogima, na ratnoj je nozi sa brojnim prvotimcima, međutim, to ne utiče na izdanja. Održava tenziju Hrvat i drži lidersku poziciju, bar dok Pari Sen Žermen ne odigra svoj meč.

Ostao je Marselj bez Arkadijuša Milika, ali na Velodromu su za takav scenario bili pripremljeni. Povlačili su poteze unapred, pripremali teren i konačno dobili Aleksisa Sančeza. Dok je bio u Interu najčešće je pucao ćorke, poverenje nije opravdao, a u prva dva nastupa u Ligi 1 je postio. Sve promašaje naplatio je na mestu gde su minule sezone krenuli huliganski izgredi u Francuskoj, kada je Dimitri Paje pogođen bocom. Prerezao je Nicu mačem na pola!

Dva puta u metu za pola sata, rastavio je velikog rivala sa juga na proste faktore. Top u nozi i dalje je tu, tako je sve počelo na Alijanc Rivijeri posle odložene lopte Žonatana Klausa. Završilo se pokupljenim otpatkom, a u međuvremenu – projektil. Zviznuo ga je Nuno Mendes. Prebacio je Portugalac loptu na levu nogu i odapeo iz sve snage. Pride je pojeo dojučerašnjeg saigrača Nikolu Pepea. Ni drugi nisu bili mnogo zapaženiji...

Mogao bi Lusijen Favr da porazmisli od promene formacije 4-2-3-1, bar dok mu se ne vrate svi povređeni u stroj i ne iskristališe tim. Jer, ovako ne ide. Protiv Marselja su startovali: Šmajhel – Lotomba, Dantemž, Viti, Bard – Rosario, Beka Beka – Pepe, Ilie, Klod Moris – Delor.

Nica je nastavila da posrće u Ligi 1, a Lois Dioni i Komnen Andrić da postižu i učestvuju kod golova. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, koji je na stadionu „Rajko Mitić“ dobijao šansu na kašičicu, pogodio je drugi put u sezoni za Anže. Posle Oksera zatresao je mrežu i Troje, bio je to utešni pogodak (3:1). Živnuo je francuski napadač u domovini, a zasjao je Komnen Andrić. Srbin je sa dva gola srušio Rems, asistirao je u pobedi nad Nicom, a protiv Lorijana saigrači ga nisu ispratili. Novo dodavanje za gol, ali i drugi poraz Klermona u sezoni (2:1).

FRANCUSKA 1 – 4. KOLO

Petak

Ajačio - Lil 1:3 (0:2)

/Bajala 84 - Jaziči 17, Bamba 43, Džalo 67/

Subota

Okser – Strazbur 1:0 (1:0)

/Peran 29/

Lans – Ren 2:1 (0:0)

/Fofana 66, Openda 70 – Labord 90+1/

Nedelja

Nant - Tuluz 3:1 (0:1)

/Žesan 50, Mohamed 55, Simon 61 - Abuhlal 15/

Brest - Monpelje 0:7 (0:5)

/Muasa 6, Vahi 10, 31, Kazri 11, Koca 25, Žermen 64, 84/

Lorijan - Klermon 2:1 (2:0)

/M;ofi 21pen, 44 - Šam 62/

Nica - Olimpik Marselj 0:3 (0:3)

/Sančez 10, 42, Tavares 37/

Troa - Anže 3:1 (1:0)

/Ripar 12, Balde 61, Odeber 82 - Dioni 67/

17.05: (4,70) Rems (3,60) Olimpik Lion (1,78)

20.45: (1,20) Pari Sen Žermen (7,25) Monako (12,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lois DioniNikola PepeNuno TavaresAleksis SančezFrancuska Liga 1Liga 1NicaMarseljKomnen Andrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara