Pablo Longorija i Igor Tudor (twitterⒸOM_Officiel)
Pablo Longorija i Igor Tudor (twitterⒸOM_Officiel)

Marseljev ekspresan odgovor na Sampaolijev otkaz - Igor Tudor dve godine na Velodromu

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 18:26

Hrvatski stručnak zvanično preuzeo kormilo slavnog francuskog kluba

Odradio je Horhe Sampaoli prošle sezone sjajan posao sa Marseljem donevši mu zvanje vicešampiona Francuske i vrativši ga u Ligu šampiona. Kako uprava kluba na čelu sa Pablom Longorijom nije ispoštovala svoj deo posla i ojačala tim pred početak priprema, temperamentni Argentinac se maltene brzinom svetlosti razišao sa klubom koji je ekspresno odgovorio i samo tri dana kasnije ne samo pronašao, već promovisao njegovu zamenu. Igor Tudor je čovek koji će u naredne dve godine predvoditi slavni tim sa Velodroma.

Baš u danu kada je Sampaoli otišao, hrvatski stručnjak iskočio je u prvi plan kao potencijalni naslednik. Juče je doputovao na jug Francuske, a već danas preuzeo ekipu, upoznao se sa igračima i vodio prvi trenening. U Marselju navode da se njegova sposobnost prilagođavanja, taktičko umeće i napadački stil idealno uklapaju u klupski projekat i da će mu dati kontinuitet.

Izabrane vesti

Nije Longoriji promakao način na koji je Tudor prošle sezone vodio italijansku Veronu od koje je napravio peti najubojitiji napad Serije A. Ubitačniji su bili jedino Inter, Napoli, Lacio i šampion Milan, a Tudorova četa je nadmašila klubove poput Juventusa, Rome, pa i Fiorentine.

Tudor je u karijeri dva puta bio kormilar splitskog Hajduka, a vodio je i PAOK, Karabuk, Galatasaraj, Udineze, a godinu dana pre nego što je preuzeo Veronu, radio je kao pomoćni trener u Juventusu u sezoni u kojoj je Staru Damu predvodio Andrea Pirlo.

Marselj je za sada ovog leta doveo samo visokog štopera Sulejmana Isaka Turea iz Avra, a videćemo hoće li Tudor dobiti neko kapitalno pojačanje pred sezonu u kojoj će i on lično debitovati u Ligi šampiona.


tagovi

Igor TudorMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara