Marselo - najtrofejniji igrač u istoriji najvećeg kluba

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.05.22. | 10:01

A došao je kao klinac da pokuša da zameni Roberta Karlosa...

Brazilski veteran Marselo (33) osvojio je juče 24. trofej u dresu Reala i tako postao najtrofejniji igrač u istoriji Kraljevskog kluba. Kapiten je izgubio mesto startera kod Karla Ančelotija, ali protiv Espanjola (4:0) je dobio šansu da počne utakmicu i čak je stigao da namesti gol Rodrigu za vođstvo domaćina.

Kad je sve završeno i kad je došlo vreme za krunisanje, Marselo je podigao veliki pehar, čime je i zvanično pretekao po broju trofeja čuvenog Fransiska Paka Henta.

Izabrane vesti

"Ova titula je rezultat mnogo rada, mnogo odrizacanja", poručio je Brazilac dok su navijači skandirali njegovo ime. "Najveća stvar za igrača je da slavi kod kuće, pred svojim pristalicama".

Marselo je 23. trofej osvojio u januaru mesecu (Superkup Španije), samo nekoliko dana pre hentove smrti. A kao lider u ovoj kategoriji moći će da se učvrsti do kraja sezone ukoliko Real po 14. put uzme Kup/Ligu šampiona.

Od ranije je poznato da na leto napušta klub posle punih 15 godina u belom.

Podsetimo, Marselo je u Madrid stigao iz Fluminensea u januaru 2007. godine kako bi odmenio odlazećeg Roberta Karlosa. Legendarni Karlos tada je dres Reala zamenio za Fenerbahčeov. Sada postoji mogućnost da i Marselo krene njegovim stopama.



tagovi

Marselo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara