Marselo (©AFP)
Marselo (©AFP)

Marselov oproštaj od Reala sa očima punim suza: Odlazim kao rekorder najvećeg kluba na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 18:06

Kraljevski klub napustio je sa 25 osvojenih trofeja

Upečatljivijih i većih igrača Reala Madrid bez ikakve dvojbe ima, trofejnijeg od Marsela – nema. Brazilac posle 16 godina napušta Santjago Bernabeu, i to kao rekorder Kraljevskog kluba.

Za vreme Marselovog boravka u panskoj prestonici, Real Madrid je osvojio 25 trofeja. Obeležio je jednu epohu, kao rizničar pehara ostaće upamćen u Madridu. Rastanak zasigurno nije onakav kakvim ga je zamišljao, pred kraj boravka pao je u drugi plan i izgubio ulogu na terenu. Grejao je klupu. No, to ne baca senku na sve što je uradio. 

Izabrane vesti

Želeo je da se suzdrži, nije mogao. Emocije su preplavile Marsela na oproštajnoj konferenciji.

„Ako ikada budem igrao protiv Real Madrida, to neće biti problem, jer sam profesionalac i Real Madrid me je naučio kako to da budem“, počeo je Brazilac izlaganje sa očima punim suza:

„Hvala mojim saigračima, trenerima. Ali, pre svih njih želim da se zahvalim fizioterapeutima, obezbeđenju, osoblju, ljudima koji su iza kulisa i rade ’prljav’ posao. Želim da istaknem njihov rad, jer sam bio posvećen samo igri i sve me je čekalo spremno. Želim da se zahvalim i supruzi, jer je bila uz mene otkako sam počeo da igram fudbal. Postao sam ono što sam danas zbog Klaris“.

Dečak iz Brazila imao je mali san kada je prelazio Atlantik – da igra Ligu šampiona. Dočekao ju je brže no što se nadao, maštarije su odavno prevaziđene. Ne samo da je slušao himnu i gledao kako se talasa mušema, već je pet puta osvajao Ligu šampiona.

„Kada sam odlazio iz Brazila, imao sam na umu da igram u Ligi šampiona. A, danas odlazim odavde kao igrač sa najviše titula u istoriji najvećeg kluba na svetu“.

Veruje Marselo da je zaslužio da dobije više prostora kod Zinedina Zidana i Karla Ančelotija. U odluke im ne zalazi, poštuje ih i pomirio se sa njima.

„Razgovarao sam sa trenerima i rekao im da želim više da igram. Na njima je odluka. Mogu da razgovaram sa njima, ali oni su ti koji odlučuju. Osećao sam da mogu više da igram, ali svako ima svoju filozofiju i odlučuje“.

U poslednjem velikom finalu Lige šampiona nije dobio šansu, ali je uvideo da može biti u službi tima i na drukčije načine.

„Možda sam bio i sebičan kada smo vodili razgovore, ali sam mislio da mogu da pomognem na drugačije načine. Ove godine nisam igrao u finalu Lige šampiona, ali sam se osećao važnijim nego u četiri finala kaada jesam. Postoje načini da napravite uticaj bez da dodirnete lotu“.

Oprostio se brazilski bek od Kraljevskog kluba, ne i od fudbala.

„Nastaviću da igram. Kada bude bilo nekih vesti oko novog kluba, objaviću ih na Instagramu“, zaključio je Marselo.


tagovi

MarseloReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara