Slavija šokirala aktuelnog prvaka, BATE konačno krenuo sa dna zahvaljujući Dragunu

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.04.20. | 20:59

Sastav iz Mozira savladao Dinamo iz Bresta u poslednjoj utakmici dana

Poraz od Energetika, a potom i od Slavije Mozir u gostima, stavio je veliki pritisak na ekipu BATE Borisova ovog vikenda. Na meču protiv Ruha iz Bresta, višestruki šampion Belorusije morao je da ide na pobedu, a do nje je na kraju došao. Ruku na srce, ni danas nije išlo glatko, ali je kranji rezultat ono što se piše – 1:0 (1:0).

Srećom po domaćine, već u sedmom minutu postigli su prvi gol preko Stanislava Draguna, nekadašnjeg fudbalera Dinama iz Moskve i Krila Sovjetov iz Samare. Nakon toga su pokušali da dođu do još jednog, imali su inicijativu, a Ruh je igrao prilično agresivno upisavši čak četiri žuta kartona samo tokom prvog dela igre.

Izabrane vesti

Gosti su se probudili u nastavku i imali su nekoliko fantastičnih prilika za izjednačenje. Možda najbliži tome bili su u 67. minutu kada je Sergej Tihonovski pogodio stativu. Ruku na srce, BATE je takođe u par navrata pogodio okvir gola, pa je zaista čudno što se meč završio sa samo jednim golom u obe mreže. Bilo kako bilo, tim iz Borisova je zadržao minimalnu prednost i na kraju proslavio zasluženu pobedu.

BATE se pobedom izjednačio sa Ruhom na 10. mestu tabeli sa tri osvojena boda iz uvodna tri kola. U narednom kolu, tim iz Borisova ima izuzetno težak meč protiv Minska u beloruskoj prestonici, dok će Ruh na gostovanje u Mozir ekipi Slavije.

Veliko iznenađenje je na zatvaranju programa priredila Slavija Mozir, koja je kao potpuni autsajder otputovala na gostovanje ekipi Dinama iz Bresta. Ipak, ova ekipa uspela je da načini veliko iznenađenje i da dođe do druge pobede u sezoni golovima u drugom poluvremenu - 1:2 (0:0).

Nakon prvog poluvremena koje nije donelo golove, borba se rasplamsala u nastavku. Videli smo nebrojeno šansi na obe strane terena, često je lopta završavala na prečki ili stativi, a led je probio gost iz Mozira. Igrao se 64. minut utakmice kada je Andrej Čakli sa bele tačke doveo Slaviju u vođstvo i šokirao malobrojne navijače na stadionu.

Umesto da vidimo poravnanje na drugoj strani, videli smo drugi pogodak Slavije iz Mozira. U 77. minutu utakmice, Aleksandar Kotljarov je uspeo da duplira prednost i tako nagovesti pobedu svog tima. Ipak, do kraja nije sve išlo baš po skripti, pošto je u 85. minutu viđen autogol Igora Timonjuka, koji je dao nadu domaćima da mogu do boda.

No, za preostalih nekoliko minuta nismo videli pogodak, iako je Dinamo imao par zaista odličnih šansi da dođe do boda. Ovako sa četiri boda iz tri kola ostaje na osmom mestu na tabeli, dok se Slavija pobedom popela na četvrto mesto na tabeli koje deli sa Torpedom iz Žodina.

Uvodni meč dana nije nam doneo golove, a ni neka preterano velika uzbuđenja. Šahtjor iz Soligorska odigrao je nerešeno pred svojim navijačima sa Nemanom iz Grodna, čime su obe ekipe došle do četvrtog boda u sezoni i tako se zadržale u gornjem delu tabele – 0:0.

BELORUSIJA 1 – 3. KOLO

Petak
Belšina - Gorodeja 0:1 (0:0)
/Sajčić 66/

Dinamo Minsk - Torpedo Žodino 2:0 (2:0)
/Klimovič 21, Bručić 43/

Subota
Šahtjor Soligorsk - Neman Grodno 0:0

BATE Borisov - Ruh Brest 1:0 (1:0)
/Dragun 7/

Dinamo Brest - Slavija Mozir 1:2 (0:0)
/Timonjuk 85ag - Čakli 64p, Kotljarov 77/

Nedelja
13.00: (2,95) Energetik BGU (3,25) Minsk (2,30)
15.00: (2,65) Vitebsk (2,80) Smoleviči (2,90)
17.00: (1,75) Minsk Isloč (3,30) Slutsk (4,80)

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara