"Napadnut: Mihajlo Ivanović (desno)"
"Napadnut: Mihajlo Ivanović (desno)"

Masovna tuča na utakmici Srpske lige: Smederevci dobili batine u Ljubiću!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 23:00

"Pretili su nam, a meni najviše. Sačekali smo policiju koja nas je izvela sa stadiona i ispratila do magistrale", prepričava trener gostiju Mihajlo Ivanović

Napadnut: Mihajlo Ivanović (desno)

Utakmica 26. kola Srpske lige Zapad između Poleta iz Ljubića i Smedereva prekinuta je početkom drugog poluvremena zbog opšte tuče na terenu u kojoj su osim fudbalera oba tima učestvovali i navijači domaćina.

Izabrane vesti

Kako prenose lokalni mediji, povod za težak incident bila je situacija iz drugog poluvremena kada je prilikom jednog starta povređen fudbaler gostujućeg tima. On je ostao da leži na terenu, a nekolicina igrača Poleta pritrčala je da mu pomogne.

Međutim, centarfor Smedereva Dušan Đokić, bivši fudbaler Crvene zvezde, nije se obazirao, prihvatio je loptu i postigao gol, što je naišlo na neodobravanje domaćih fudbalera i publike. Deo najvijača Poleta ušao je u teren sa namerom da se obračuna sa fudbalerima Smedereva. Bilo je udaraca i jurnjave po terenu, a zbog situacije koja se otrgla kontroli glavni sudija je rešio da prekine meč. Smederevo, drugoplasirani tim Srpske lige Zapad, bori se za ulazak u viši rang, pa je jurio važne bodove na gostovanju u Ljubiću. 

Trener Smederevaca Mihajlo Ivanović izneo je u izjavi za Blic svoju verziju događaja, po kojoj je gol za goste postigao Stanić, a ne Đokić.
“Istog trenutka je svih 11 igrača Poleta jurilo Stanića, šutirali su ga, a on je pobegao do naše klupe. Mi smo ga zaštitili, ali smo svi dobili batine. Pretili su nam, a meni najviše. To je sve trajalo 20 minuta. Mi smo sačekali policiju koja nas je izvela sa stadiona i ispratila do magistrale. Svi igrači su dobili batine, a četiri ili pet je otišlo u smederevsku bolnicu. Na sreću povrede nisu ozbiljne”, u dahu priča Ivanović.

Oni koji su gledali utakmicu uživo ističu da se od njenog samog početka na terenu osećala tenzija i da je bilo pitanje trenutka kada će eskalirati u neželjenom pravcu. Konačan sud o ovom meču daće nadležni organi Srpske lige Zapad.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SmederevoMihajlo IvanovićFK Polet Ljubić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara