Edinson Kavani (Reuters)
Edinson Kavani (Reuters)

Matador i Bombonjera? Opet se krčka

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 06:03

Kavanijev agent otputovao u Buenos Ajres, urugvajski novinari tvrde da je dolazak na Bombonjeru veoma blizu

Četvrti put Boka Juniors i Edinson Kavani pokušavaju da pronađu način da se spoje. Do sada su bili kao magneti istih polova. Ma koliko gurali unapred jedno ka drugom, postojala je barijera koja ih je držala na distanci. Ovoga puta bi moglo da bude drugačije.

Urugvjski novinar i dopisnik ESPN-a, Sebas Đovaneli tvrdi da je Kavanijev agent Valter Guljelmone otputovao u Buenos Ajres na sastanak sa čelnicima argentinskog velikana i da sam potpis nedostaje kako bi Matador konačno došao na Bombonjeru, izvesno izazvao zemljotres u plavo-žutom delu argentinse prestonice.

Izabrane vesti

Sebasov kolega Dijego Munjoz otkriva drugi delić slagalice. Naime, Kavani bi u narednim satima trebalo da raskine ugovor sa Valensijom, a pregovori sa Bokom su u poodmakloj fazi. Upravo taj ugovor sa Slepim miševima do 2024. godine pravi problem jer Boka ne želi da plaća obeštećenje. Oberučke bi prihvatila Urugvajca sve dok ne mora da plaća naknadu Valensiji. Klub sa Mestalje ga je prošlog leta, kada ga je takođe mamila Boka, doveo bez obeštećenja, pa je realno da će prihvatiti sporazumni raskid saradnje. Španski klub bi tako uštedeo na Kavanijevoj plati koja se prema nezvaničnim informacijama kreće oko 2.500.000 evra.

Očigledno da su dolazak Kavanija nanjušili i argentinski mediji, pa se Tyc Sports uz prigodan video najboljih 10 Kavanijevih golova pita hoće li Urugvajac uspeti da reprodukuje majstorije i pred punom Bombonjerom. Sve ovo ukazuje samo na jedno. Opet se krčka... A gde ima dima, ima i vatre.

Poslednji igrač Kavanijevog kalibra koji je iz utakmice u utakmicu raspaljivao Bombonjeru bio je Karlos Tevez. Mada teško da će, ukoliko potpiše, Matador dostići i približan stepen idolopokonstva kakvo je uživao polularni Apač, momak koji je fudbalski stasavao u Boki.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023ValensijaEdinson KavaniBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara