Lotar Mateus (©Reuters)
Lotar Mateus (©Reuters)

Mateus besan zbog Mesijeve Zlatne lopte: Ovo je farsa, Haland je bio bolji tokom čitave godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 12:13

"Ova nagrada nije zaslužena i dokazuje da se Svetsko prvenstvo vrednuje više od svega drugog", ističe legendarni nemački fudbaler

Pričalo se o tome već uveliko, fudbalski insajderi “ubili“ su neizvesnost mnogo pre same dodele, a sinoć je u Parizu samo postalo zvanično – Lionel Mesi je od strane Frans fudbala proglašen za najboljeg igrača tokom sezone 2022/23.

Prvenstveno zahvaljujući osvojenom Svetskom prvenstvu u Kataru argentinski as je po osmi put u karijeri podigao Zlatnu loptu, najveće individualno priznanje što jedan fudbaler može da ponese, i tako uvećao prednost u odnosu na večitog rivala Kristijana Ronalda. Mnogi su mu na tome čestitali, bilo je i onih što se nisu složili sa odlukom glasača, a jedan od onih koji se nikako ne miri sa činjenicom da je Mesi imenovan za najboljeg u prethodnoj sezoni je Lotas Mateus.

Izabrane vesti

Legendarni nemački fudbaler smatra da je Zlatna lopta morala da pripadne Erlingu Halandu, što zbog oborenog rekorda po broju postignutih golova u jednoj sezoni Premijer lige, što zbog triplete koju je osvojio sa Mančester Sitijem. Ipak, Mateus naglašava kako je osvajanje Svetskog prvenstva nepravedno odnelo prevagu u Mesijevu korist, iako je i sam osvojio Zlatnu loptu 1990. godine posle Mundijala u Italiji.

"Haland je bio bolji od Mesija tokom čitave godine. Ova nagrada nije zaslužena i dokazuje da se Svetsko prvenstvo vrednuje više od svega drugog. Za mene, niko nije bio bolji od Halanda. On je bio najbolji u proteklih 12 meseci. Osvojio je važne trofeje sa Mančester Sitijem, postavljajući u tom procesu rekorde po broju postignutih golova. Iako sam uvek bio Mesijev fan, ovo je farsa", izjavio je nekadašnji trener Partizana za nemački Skaj sports.

Tek da podsetimo, Haland je prošle sezone sa Mančester Sitijem osvojio Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup i na 53 utakmice u svim takmičenjima postigao 52 gola uz devet asistencija. Mesi je s druge strane osvojio Ligu 1 i Superkup Francuske sa Pari Sen Žermenom, upisavši za Parižane 21 gol i 20 asistencija u svim takmičenjima, dok je sa Argentinom osvojio Svetskom prvenstvo koje je završio sa sedam pogodaka i tri asistencije.


tagovi

Lotar MateusLionel MesiErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara