Lotar Mateus (©Reuters)
Lotar Mateus (©Reuters)

Mateus ne bi odbio kad mu ponudili selektorsko mesto

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.03.21. | 19:05

„Ni Bekenbauer 1984. nije očekivao da će ga izabrati“, kaže Lotar

Krenula je licitacija u Nemačkoj. Joakim Lev odlazi sa selektorskog mesta nakon Evropskog prvenstva na leto, pa je „konkurs“ za njegovog naslednika otvoren.

Pošto je Jirgen Klop poručio da on neće biti taj, otvoren je prostor da se licitira sa kandidatima. A, kako piše Bild, ni Lotar Mateus nije bez šansi!

Izabrane vesti

Legendarni nemački as je svoju kratku trenersku karijeru, u kojoj je najveće uspehe imao sa Partizanom, prekinuo 2011. godine, kada je otišao sa mesta selektora Bugarske. Od tada je radio kao stručni konsultant na televizijama, te nije jasno kako je isplivao među kandidate za selektora Pancera.

Ali, ako mu se takva šansa ukaže, deluje da je Lotar ne bi odbio. Tako bi se moglo naslutiti iz njegovih izjava za Bild.

Fudbalski savet Nemačke je taj koji odlučuje. Ako bi odlučili da meni daju šansu, svakako da bih razmotrio tu ponudu“, rekao je Mateus.

To što je punu deceniju van trenerskog posla nije prepreka za Lotara.

Ni Franc Bekenbauer nije razmišljao o tome 1984. godine, pa je prihvatio kada su mu probudili savest“, dodao je Mateus.

Ni trener Bajerna Hansi Flik, navodno, nema nameru da se prihvata tog posla, lepše mu je na klupi Bavaraca, dok je Ralf Rangnik, još jedan kandidat, novi sportski direktor Šalkea.


tagovi

Lotar MateusFudbalska reprezentacija Nemačkeselektor A reprezentacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara